30 DAT-flyvninger til Bornholm på samme dag

DAT forventer at flyve op til 15.000 gæster til og fra Folkemødet på Bornholm i år. Hovedparten af afgangene er for længst udsolgt, og billetprisen har rundet 2.100 kroner.

Folkemødet på Bornholm giver som sædvanlig stor travlhed hos flyselskabet Danish Air Transport (DAT). Selskabet leverer under den store demokratifestival med over 100.000 deltagere en veritabel luftbro mellem København og Rønne, ligesom DAT også flyver fra Aalborg og Billund til Rønne.

DAT har i år planlagt over 100 flyvninger til og fra Bornholm under Folkemødet. Luftbroen starter allerede onsdag den 13. juni – dagen før Folkemødet officielt begynder – hvor DAT sender 13 fly på vingerne fra København til Rønne dagen igennem.

Dagen efter – på Folkemødets åbningsdag den 14. juni – kulminerer luftbroen med 28 afgange fra København til Rønne, samt én afgang fra Aalborg og én afgang fra Billund. Dermed lander i alt 30 fly fra DAT om torsdagen i Bornholms Lufthavn.

”Sidste år havde vi 24 afgange om torsdagen, så vi sætter ny rekord i år med antallet af flyvninger til Bornholm på en dag,” siger administrerende direktør Jesper Rungholm, DAT, til CHECK-IN.dk.

Selv om DAT i år sender flere fly til Bornholm om torsdagen, er det samlede antal udbudte sæder på niveau med sidste år. I alt forventer DAT at flyve 14.000-15.000 passagerer til og fra Bornholm i løbet af fire dage under Folkemødet.

2.100 kroner for en returbillet
”Salget er gået rigtigt fint, og de mest eftertragtede afgange er for længst udsolgt,” siger Jesper Rungholm.

Det gælder eksempelvis alle afgange fra København onsdag og hovedparten af afgangene torsdag, hvor der ligeledes er udsolgt fra Aalborg og Billund. De 23 afgange fra Bornholm søndag den 17. juni, hvor Folkemødet slutter, er ligeledes stort set udsolgt.

Den billigste pris for en returbillet (uden check-in bagage) på de tilbageværende sene afgange med udrejse torsdag og hjemrejse søndag lå mandag formiddag på 2.100 kroner ifølge en søgning på DAT’s hjemmeside.

Fem forskellige flytyper til Folkemødet
DAT flyver under Folkemødet til Bornholm med både en Airbus A320-200 med plads til 180 passagerer, MD82 og MD83 med plads til op til 172 passagerer, samt ATR 72 og ATR 42, der maksimalt rummer henholdsvis 72 og 48 passagerer.

”Vi flyver med stort set, alt vi har, men holder i år vores MD82 klar som et reservefly. Om torsdagen har vi dog valgt at sætte MD82’eren ind på tre afgange fra København på grund af stor efterspørgsel,” siger Jesper Rungholm.

Alle mand er kaldt ind
Han fortæller samtidigt, at DAT har ”alle mand på dæk” for at løse den store opgave med at flyve i pendulfart mellem København og Rønne.

”Vi har indkaldt alle mand, og har reservecrew og mekanikere siddende klar i begge ender for at være helt sikre på at kunne løse opgaven,” siger Jesper Rungholm. ”Det gik jo fantastisk sidste år, og det regner vi også med, at det gør i år,” siger han.

Som noget nyt har DAT, der også til dagligt betjener indenrigsruterne fra København, Aalborg og Billund til Bornholm, i år valgt at være hovedsponsor for Folkemødet.

 

Relaterede artikler:

Flyselskab bliver hovedsponsor for demokratifestival

DAT på vej mod milliarden

Luftfartsbranchen indtog Folkemødet med quiz og fadøl