Gran Canaria Airport. (Foto: Janayte | CC 4.0)

37 millioner kroner i rutestøtte fra De Kanariske Øer

Antallet af turister på Kanarieøerne er styrtdykket under coronapandemien. Nu er der støtte på vej til flyselskaber, der opretter nye ruter til øerne i Atlanterhavet.

De Kanariske Øer har afsat 37 millioner kroner til støtte, der skal lokke flyselskaber til at oprette nye ruter til de spanske ferieøer.

Støttekronerne bliver tilbudt flyselskaber i Spanien, EU eller tredjelande, der vil begynde at flyve til en af De Kanariske Øer.

Det samlede tilskudsbeløb, der ydes til flyselskaberne, beregnes per flysæde. Der er op til tre euro per sæde på de indenlandske flyvninger, mens der er op til seks euro per sæde på de internationale flyvninger. Samlet kan et flyselskab modtage 600.000 euro (4,5 millioner kroner).

Normaliteten lader vente på sig
”Som følge af rejserestriktionerne har en tilbagevenden til normaliteten ikke været let,” siger Yaiza Castilla, De Kanariske Øers turistminister.

”Flyselskaber står i en vanskelig økonomisk situation, så det må forventes, at deres fokus nu vil flytte til de mest rentable ruter. Af den grund prioriterer vi et hjælpesystem, som bidrager med at øge adgangen for nationale og internationale besøgende,” fortsætter han.

De Kanariske Øer har i en del år benyttet sig af metoden med at støtte nye flyruter til øerne.

En ultraperifer region
I 2014 blev De Kanariske Øers Flight Development Fund (FDF) godkendt af EU-Kommissionen. På grund af øernes position som en ultraperifer region i Europa blev det tilladt for øerne at tilbyde incitamenter til nye opstartsruter. Siden starten har fonden været med til at lancere ​​25 nye ruter til De Kanariske Øer.

De Kanariske Øer har været hårdt ramt af følgerne af coronapandemien. I 2020 havde øerne tilsammen knap fire millioner turister. Det er en tilbagegang i forhold til 2019 på mere end ni millioner gæster.

Ø-gruppen har otte beboede øer: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro og La Graciosa. Tenerife er den mest besøgte af øerne, efterfulgt af Gran Canaria og Lanzarote.

 

Relaterede artikler:

Det tunge kavaleri henter turister på Kanarieøerne

SAS åbner nye ruter fra København til Kanarieøerne

Spanien-vækst har toppet