SAS Airbus A320neo (Foto: Flypix)

70 SAS-ruter fra fire danske lufthavne

I vinterhalvåret 2021-2022 flyver SAS omkring 150 ruter til 90 destinationer fra de nordiske lufthavne. Herhjemme er der også blevet plads til udenrigsruter fra Billund, Aalborg og Aarhus.

Københavns Lufthavn er topscoreren, når det gælder antallet af ruter i det kommende vinterprogram fra SAS. Både når der sammenlignes med de øvrige nordiske hovedstæder, og i særdeleshed når det gælder de tre danske provinslufthavne.

64 ruter fra Københavns Lufthavn bliver der lagt op, mens der vil være 62 fra Stockholm og 47 fra Oslo. Der er tilsammen seks ruter fra Billund, Aalborg og Aarhus.

I Danmark vil der fra Aarhus Lufthavn være ruter til Stockholm og Oslo, det samme gør sig gældende for Billund Lufthavn, mens Aalborg Lufthavn fortsætter med sin rute til Oslo. Derudover får Aalborg Lufthavn i skisæsonen en rute til Scandinavian Mountains Airport, der ligger ved Sälen i Sverige.

SAS har i sit vinterprogram alle tre danske lufthavne med som indenrigsflyvninger fra København, men indtil videre er det kun Aalborg og Aarhus, selskabet flyver til fra hovedstaden.

Flere flyvninger mellem hovedstæder
SAS øger antallet af flyvninger mellem de skandinaviske hovedstæder og til andre vigtige destinationer i netværket for at forbedre tilgængeligheden yderligere, nu hvor flere begynder at rejse.

Det indebærer blandt andet flere afgange til Storbritannien fra de tre skandinaviske hovedstæder, til London, hvor SAS flyver tre daglige rundture fra de respektive hovedstæder, og til Manchester.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på forretnings- og fritidsrejser øger SAS også antallet af flyvninger til andre europæiske storbyer som Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Hamborg, Helsinki, München, Oslo og Paris.

I vinterhalvåret genoptager SAS mange ruter fra København til Øst- og Mellemeuropa til byer som Stuttgart, Tallinn, Poznan og Wroclaw.

Nye ruter fra Sverige
I vinterprogrammet præsenterer SAS nye ruter fra Sverige. De nye ruter er Stockholm–Kiev, Stockholm–Tenerife og Göteborg–Gran Canaria. Samtidigt genoptages ruten fra Stockholm til Madeira.

I Norge stiger efterspørgslen på indenrigsrejser, og SAS øger derfor antallet af flyvninger til Bergen, Stavanger, Bardufoss og Haugesund samt til Vestlandet. SAS genoptager også direkte flyvninger mellem Trondheim og Tromsø samt mellem Oslo og Manchester.

 

Relaterede artikler:

SAS udsætter åbning af Billund-rute

Direkte til Sälen fra fire danske lufthavne

“Vi vil ikke betjene et marked der endnu ikke er der”