Airbus A330-fly fra Air France. (Foto: Air France | PR)

Åbner eneste rute mellem Europa og Ottawa

Som det eneste flyselskab vil Air France foretage direkte flyvninger til Ottawa fra Europa i løbet af sommertrafikprogrammet, hvor kapaciteten på tre allerede eksisterende ruter også øges.

Canada er et af de lande, som Air France vil fokusere på i årets sommertrafikprogram, da flyselskabet vil have 50 ugentlige flyvninger til fem forskellige destinationer i landet, hvoraf én bliver helt ny.

Det drejer sig om hovedstaden Ottawa, der vil blive betjent med flyvninger mellem Paris-Charles de Gaulle og Ottawa Macdonald–Cartier International Airport. Driften på den nye rute går i gang den 27. juni, fortæller flyselskabet.

Den canadiske hovedstadslufthavn vil herefter blive befløjet alle ugens dage med undtagelse af onsdage og fredage, og etableringen af den nye hovedstadsrute betyder, at Air France bliver det eneste flyselskab, der flyver direkte mellem Ottawa og Europa.

Sidste års sommernyhed vender tilbage
Air France oplyser derudover, at flyvningerne vil blive foretaget i et Airbus A330-200-fly med i alt 224 sæder, der er konfigureret således, at det har 36 sæder på Business Class, 21 på Premium Economy samt 167 på Economy.

Flyvningerne afgår klokken 13.10 fra Paris-Charles de Gaulle og ankommer til Ottawa klokken 15.05 lokal tid, og på hjemturen letter flyet klokken 17.05 og lander i den franske hovedstad klokken 06.15 den følgende morgen.

I tillæg til Ottawa-ruten vil Air France ligeledes genoptage driften på en af nyhederne fra sidste sommer, da flyselskabet fra den 2. maj atter vil flyve mellem lufthavnene Paris-Charles de Gaulle og Québec City Jean Lesage International Airport.

Denne rute vil blive betjent tre gange ugentligt – tirsdage, fredage og søndage – i et af selskabets Boeing 787-9 Dreamliner-fly, der letter klokken 20.45 fra Paris og lander i Québec-lufthavnen klokken 21.55. Returflyvningerne afgår klokken 23.55 fra Canada og ankommer til den franske hovedstadslufthavn klokken 12.20. Alle tidspunkterne er i lokal tid.

Skruer op for kapaciteten
Derudover vil Air France ligeledes øge kapaciteten på en række af de ruter, som er en del af flyselskabets trafikprogram året rundt. Overordnet set øges kapaciteten på flyvningerne fra den primære hub i Paris-Charles de Gaulle til Canada med 25 procent, når man sammenligner med 2019-niveauet.

Konkret vil det give sig udtryk i, at der foretages tre daglige flyvninger fra Paris til Montreal, to daglige til Toronto samt en enkelt flyvning om dagen til Vancouver.


Relaterede artikler:

Fawlty Towers i 30.000 fods højde

Air France opruster massivt til Kina

Air France øger fra Danmark