En Boeing 777-300ER fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France opruster massivt til Kina

Air France skruer gevaldigt op for antallet af afgange til Kina, efter landet har ophævet sine rejserestriktioner. Flyselskabet vil fra juli flyve dagligt til tre destinationer.

Kunderne hos Air France får løbende flere rejsemuligheder, i takt med at flyselskabet øger på eksisterende ruter og genåbner tidligere ruter.

Det franske flyselskab oplyser, at det er ved at være tæt på niveauet fra før coronapandemien, og at det vil fortsætte med at opjustere på flere markeder – herunder Kina. De kinesiske myndigheder har nemlig ophævet flere rejserestriktioner, og det får nu flyselskabet til at øge til det asiatiske land.

I øjeblikket flyver Air France fra Paris Charles de Gaulle til Beijing Capital International Airport (én ugentlig afgang), Shanghai Pudong International Airport (to ugentlige – tre fra 3. februar) samt Hongkong International Airport (tre ugentlige), hvor sidstnævnte rute genåbnede 9. januar i år.

Air France vil dog opruste massivt til de tre byer, så der fra 1. juli i år vil være daglige afgange fra den franske hovedstad til de tre destinationer.

Shanghai-afgange med nye kabiner
Ruten til Shanghai vil blive betjent med Boeing 777-300ER, der er udstyret med Air Frances nyeste langdistancekabine. Her er der i alt 369 sæder fordelt på 48 i Business Class, 48 i Premium Economy samt 273 i Economy Class.

De nye Boeing 777-kabiner indeholder helt nye Business Class-sæder, der kan omdannes til senge med en længde på to meter. Herudover er hver Business-kabine blandt andet udstyret med en skydedør, så man kan lukke af for omgivelserne.

I tillæg hertil er der også installeret nye kabiner i Premium Economy, der ligner dem, som er i selskabets Airbus A350-fly. Der vil blandt andet være bedre mulighed for at læne sæderne tilbage.

På Air France-ruterne til Beijing og Hongkong vil der blive anvendt Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til i alt 279 passagerer. Der er 30 sæder i Business Class, 21 i Premium Economy samt 228 i Economy Class.

Air France har siden 1966 fløjet til Kina, og før pandemien havde flyselskabet op til 32 ugentlige afgange til det folkerige land i Asien.

 

Relaterede artikler:

Air France styrker regionalt rutenet i Caribien

Air France klar med nye langdistancekabiner

Air France øger fra Danmark