Indgangen til terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Aalborg Lufthavn først med COVID-19-lyntest

Aalborg Lufthavn og SOS International har indgået samarbejde om at tilbyde en såkaldt kviktest til borgere og erhvervsliv. Lufthavnen er den første i Danmark med denne slags test.

Passagerer i Aalborg Lufthavn – og andre interesserede – har nu mulighed for at blive testet for COVID-19 og få svar ganske kort tid efter.

Den nordjyske lufthavn har lavet en aftale med assistanceorganisationen SOS International om, at der åbnes et testcenter på et areal udenfor lufthavnen. Formået er, at både borgere og virksomheder kan undgå for lang ventetid og samtidig få et hurtigst og præcist svar på, om de er positive.

SOS International tilbyder en såkaldt antigentest, der også kendes som en kviktest. Det betyder, at der ligger svar på testen allerede 15 minutter efter. Testen foregår ved, at der laves en podning i næsen. Kviktests vil være med til at understøtte erhvervslivet under coronapandemien.

”Vi vil gerne hjælpe med at holde samfundet og erhvervslivet i gang. Det kan være en stor udfordring for virksomheder at undvære medarbejdere, der skal holde sig hjemme, mens de venter på at blive testet og få svar,” siger Søren Svendsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Høj kvalitet og præcist testresultat
Det nye testcenter i Aalborg Lufthavn åbner onsdag 7. oktober, og prisen per test er 375 kroner. Det er medicinsk personale fra SOS International, der udfører testene. Udstyret er udvalgt og indkøbt af organisationen. Det hurtige testsvar kan lade sig gøre, da der ikke kræves laboratoriearbejde for at finde ud af, om prøven er positiv eller negativ.

”Vi har lagt et stort arbejde i at finde den helt rigtige producent af antigentest. Det er vigtigt for os, at kvaliteten er høj, og at testen er præcis. Samtidig har vi lagt vægt på, at denne test er produceret i Europa og er CE-mærket,” siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i SOS International.

Den antigentest, som SOS International bruger, er produceret i Frankrig af Biosyntex, og testen er valideret af den danske lægefaglige rådgivningsvirksomhed Medkoncept. Biosyntex-testen benyttes af flere franske myndigheder.

Det nye testcenter ved Aalborg Lufthavn ligger på det yderste parkeringsareal, og området er tydeligt markeret med SOS International. For at blive testet skal man booke en tid via organisationens hjemmeside.

CPH kan følge efter
Aalborg Lufthavn er den første i Danmark til at kunne tilbyde antigentest, men andre lufthavne kan følge i samme spor. Københavns Lufthavn oplyser til CHECK-IN.dk, at lyntest kan blive en fremtidig mulighed sammen med de almindelige PCR-tests i hovedstadslufthavnen.

”Vi er i dialog med forskellige leverandører, der kan tilbyde både det ene og andet inden for testning af COVID-19,” lyder det fra lufthavnens pressevagt.

 

Relaterede artikler:

Vil have flypassagerer testet før afgang

DSB: Kun timedrift til Aalborg Lufthavn

Direktør forlader Aalborg Lufthavn