Indgangen til terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Aalborg Lufthavn har mistet over 66.000 passagerer

Aalborg Lufthavn havde i første halvår 8,4 procent færre passagerer end i samme periode sidste år. Juni bød igen på minusvækst, men faldet er mindre end de to forudgående måneder.

Udviklingen i passagertallene for Aalborg Lufthavn fortsatte i juni den nedadgående tendens, som har præget lufthavnens passagertal i hele første halvår – en tendens, der først og fremmest skyldes konkursen i Primera Air i begyndelsen af oktober sidste år.

Faldet i juni var dog lidt mindre end i de to forudgående måneder. Aalborg Lufthavn havde i juni i alt 139.980 passagerer mod 150.658 i samme måned sidste år. Det svarer til en tilbagegang på 7,1 procent. Til sammenligning var tilbagegangen i maj på 10,1 procent og i april på 10 procent.

Ser man på første halvår som helhed har Aalborg Lufthavn haft en tilbagegang fra 789.622 til 723.310 passagerer – et fald på 66.312 passagerer, hvilket svarer til minus 8,4 procent.

Det er først og fremmest udenrigstrafikken, der påvirkes af Primera Air-konkursen. Udenrigstrafikken gik i juni tilbage med 13,0 procent – fra 54.342 passagerer i juni 2018 til 47.258 passagerer i juni i år.

Nyt flyselskab på vingerne
Juni var også måneden, hvor det nye danske flyselskab Great Dane Airlines havde de første flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn, hvilket påvirkede tallene for chartertrafikken positivt.

Der var dog stadig en mindre tilbagegang i chartertrafikken i juni i år i forhold til samme måned sidste år. I alt var der 22.282 charterrejsende til og fra Aalborg Lufthavn i juni i år mod 23.089 rejsende i juni 2018 – en tilbagegang på 3,5 procent.

”Great Dane Airlines havde deres første charterflyvninger i midten af juni, og det har været med fyldte fly, så selvom vi de seneste måneder har haft nedgang, ser vi nu chartertallene være godt på vej i en positiv retning. Dertil har vi også en sommer med flere græske og spanske rejsemål, der fortsat er populære blandt danskerne, når sommerferien skal afholdes,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Mindre fald i indenrigstrafikken
Indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn går også fortsat tilbage, men faldet i juni var dog noget mindre end i de forudgående måneder.

I juni rejste 70.440 passagerer på indenrigsruterne mellem Aalborg og henholdsvis København og Bornholm. Det var en tilbagegang på 3,8 procent i forhold til juni 2018, hvor der var 73.227 indenrigspassagerer.

”Selvom der stadig er nedgang, er indenrigstallene også på vej i en mere positiv retning. Nu går vi sommeren i møde, hvor der er færre forretningsrejsende, til gengæld er der flere, der rejser ud i verden via København og dertil den direkte rute til Bornholm, der tiltrækker dem, der gerne vil holde ferie i Danmark,” siger Søren Svendsen.

Relaterede artikler:

SAS-strejken rammer Aalborg Lufthavn

Baseflyselskab skal løfte udenrigstrafik

Aalborg Lufthavn har mistet næsten 28.000 passagerer