Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Aalborg Lufthavn ruteudvikler med lokale virksomheder

Arla, Siemens og en lang række andre nordjyske virksomheder skal hjælpe Aalborg Lufthavn med at tiltrække nye flyruter.

Aalborg Lufthavn samler nu en række store jyske virksomheder omkring sig for at få input til at styrke sit rutenetværk. Lufthavnen har således etableret et netværk sammen med virksomhedssammenslutningen Business Aalborg og en lang række af de største nordjyske virksomheder. Netværket har til formål i fællesskab at styrke virksomhedernes internationale udviklingsmuligheder gennem et stærkere rutenetværk fra Aalborg Lufthavn til centrale europæiske destinationer.

”Nøglen til succes er at arbejde sammen mod et fælles mål, som i dette tilfælde er en stærk erhvervsregion forbundet med verden. Det er det, som det nye forretningsinitiativ søger at opnå, hvor åbensindet informationsudveksling er det vigtigste aspekt. For at udvikle nye ruter skal Aalborg Lufthavn kende efterspørgslen fra både befolkningen og de store virksomheder med internationale tilknytninger. Et solidt direkte rutenetværk sikrer ikke kun virksomhedernes internationale forretninger, men tiltrækker også en ny og stærk arbejdsstyrke fra hele verden,” siger administrerende direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Arla med i netværket
En lang række nordjyske virksomheder er med i netværket, men lufthavnen fremhæver selv Alfa Laval, Siemens og Arla Foods. Og især Arla Foods involvering er værd at hæfte sig ved. Arlas hovedkontor ligger nemlig i Aarhus-ormådet og virksomheden er derfor en af de store brugere af Aalborg Lufthavns to nærmeste konkurrenter, Billund Lufthavn og Aarhus Lufthavn.

At Siemens er med i ”backing-gruppen” bag Aalborg Lufthavn er også bemærkelsesværdigt. Den tyske vindmølleproducent har store aktiviteter i Aalborg-området. Men med hovedkontor i den midtjyske by Brande er Billund Lufthavn normalt omdrejningspunktet for Siemens’ flyrejser.

“Det handler ikke så meget om hvor virksomhederne holder til, men om hvor medarbejderne bor,” forklarer Søren Svendsen.

Med hjælp fra Business Aalborg vil lufthavnen nu kortlægge hvor 30-40 virksomheders medarbejdere rejser.

80 procent rejser videre
Rigtig mange forretningsrejsende bruger KLM-ruten fra Aalborg til Amsterdam. 80 procent rejser videre fra Amsterdam. Hvor de rejser hen vil Aalborg Lufthavn gerne finde ud af.

“Hvis mange af dem rejser videre til den samme destination, så kunne det være vi skulle have en rute dertil,” pointerer Søren Svendsen.

Barberede rute ned
Aalborg Lufthavn har gode forbindelser for forretningsrejsende til især København og Amsterdam. Men lufthavnen måtte i 2016 lide den bet, at Lufthansa barberede sin Frankfurt-rute gevaldigt ned og til sidst lukkede den. Desuden har lufthavnen ikke forbindelser til centrale byer som Bruxelles, Paris, Stockholm og Helsinki. Alle sammen destinationer, som Billund Lufthavn har ruter til.

Hele to selskaber – Ryanair og Norwegian – flyver til og fra London. Men begge selskaber gør det kun henholdsvis fire og tre gange om ugen, hvilket ikke gør ruterne særligt attraktive og brugbare for forretningsrejsende. Til sammenligning flyver KLM til og fra Amsterdam Schiphol fire gange om dagen, mens Norwegian og SAS tilsammen har omkring 15 flyvninger til og fra København. Desuden flyver Ryanair og Norwegian til henholdsvis London Stansted og London Gatwick – ikke til London Heathrow, der er Europas største lufthavn med rigtig mange forbindelser videre ud i verden. Også en lufthavn, som Billund Lufthavn har forbindelse til.

 

 

Relaterede artikler:

Udenrigstrafikken boomer i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn ansætter ruteudvikler

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

Lufthansa åbner rute fra Aalborg til Frankfurt

Lufthansa lukker ned i Aalborg Lufthavn