Ankommende Norwegian-fly i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

I det kommende vintertrafikprogram vil Norwegian og Ryanair samlet flyve syv gange om ugen til London fra Aalborg, og dermed kommer 253 procent flere flysæder til salg.

Aalborg Lufthavn i mange år kæmpet for, at Norwegian skulle skrue op for kapaciteten på selskabets rute til London-Gatwick. Fra London har Norwegian hidtil fløjet tre gange om ugen i sommerhalvåret samt to gange ugentligt i vintertrafikprogrammet fra slutningen af oktober og frem til udgangen af marts.

Men det bliver der lavet om på, når der 29. oktober tages hul på det kommende vintertrafikprogram 2017/18. Her vil Norwegian flyve tre gange om ugen til London Gatwick Airport og øger dermed den udbudte kapacitet fra 744 til 1.116 sæder om ugen.

“I Norwegian mærker vi stor efterspørgsel på vores rute mellem Aalborg og London, hvorfor det var glædeligt at udvide antallet af afgange fra to til tre tidligere på året. Med fortsat stor efterspørgsel på ruten er det naturligt for os at videreføre de tre ugentlige flyvninger ind i det kommende vinterprogram. Det kommer passagererne til gode i form af endnu flere billige billetter og større fleksibilitet,” siger informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark.

Ikke nok med det. Ryanair har varslet sin ankomst til den nordjyske lufthavn den 5. september, og her begynder Ryanair med tre ugentlige afgange til London Stansted Airport. Sidenhen har det irske lavprisflyselskab besluttet at opgradere med endnu en ugentlig afgang fra vintertrafikprogrammets begyndelse, så Ryanair kommer til at flyve fire gange om ugen til London.

100.000 passagerer til London
Ryanair benytter ligesom Norwegian de 189-sæder store Boeing 737-800 fly, og det betyder, at der ugentligt vil blive udbudt 1.512 sæder. Sammenlagt øger Norwegian og Ryanair derfor den samlede kapacitet med 253 procent fra 744 til 2.628 sæder om ugen.

“Vi har gennem lang tid sagt, at der er et uudnyttet potentiale mellem Aalborg og London, så vi tror på, at flyene kan fyldes op. Samtidig er der noget, der tyder på, at der også vil komme mange englændere med flyene som følge af indsatsen fra VisitNordjylland sammen med det nye nordjyske incoming-bureau,” siger Aalborg Lufthavns administrerende direktør Søren Svendsen til CHECK-IN.dk.

Rent konkret skønner Aalborg Lufthavn, at der er et potentiale på årligt 110.000 rejsende mellem Aalborg og London, og noget tyder på. at denne forudsigelse meget vel kan blive indfriet i 2018. Samlet vil de to flyselskaber udbyde omkring 130.000 sæder om året, og med en estimeret belægning på mellem 75 og 80 procent vil passagertallet kunne nå op på omkring 100.000 årligt.

Til sammenligning havde Aarhus Lufthavn i 2016 lige knapt 96.000 passagerer på ruten til London Stansted, mens der i Billund Lufthavn tilsammen var 313.000 rejsende på de tre ruter til henholdsvis Stansted, Heathrow og London City Airport.

Vinterlukker Alicante-rute
Mens Norwegian opjusterer på London-ruten fra Aalborg, har selskabet foretaget en anden ændring i den kommende vinter. Las Palmas-ruten vender tilbage, men samtidig har Norwegian valgt sætte den ugentlige flyvning til Alicante på pause, hvilket ærgrer Aalborg Lufthavn.

“Vi var rigtig glade for, at Las Palmas-ruten kommer til, men vi er samtidig lidt kede af, at Alicante-ruten – der har udviklet sig positivt – ikke fortsætter i vintertrafikprogrammet. Det er synd, at den kommer og går. Det snakker vi med Norwegian om, og vi har forståelse for, at det er et stort puslespil, der skal gå op,” lyder det fra Søren Svendsen.

Udover Las Palmas-ruten, vil SunCharter i den kommende vinter tilbyde ugentlige flyvninger til Madeira, hvilket lufthavnen forventer sig meget af.

 

Relaterede artikler:

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Ryanairs Aalborg-rute starter før tiden

Norwegian: Billigere billetter fra Aalborg til London

Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

London-rute bremser Aalborgs udenrigsvækst