Fly i Milano Malpensa Aiport. (Foto: Mike Dotta | Shutterstock)

Aarhus Airport får “ægte” Milano-rute

Fra november vil Ryanair etablere en rute fra Aarhus til Malpensa-lufthavnen nær Milano. Det bliver den femte Ryanair-rute i det kommende vintertrafikprogram.

Aarhus Airport har landet endnu en Ryanair-rute. Denne gang er destinationen Malpensa Airport, der ligger omkring 50 kilometer nordvest for centrum af Milano.

Ruten starter op den 1. november, og der flyves to gange om ugen på en tidtabel, der er lagt op med henblik på forlænget weekendferie, hvilket vil sige udrejse fredag og hjemrejse om mandagen.

Boeing 737-flyet opereres af Ryanair-koncernselskabet Malta Air med en fredagsafgang kl. 08.00 fra Malpensa og forventet ankomst i Aarhus Airport kl. 10.05. Flyet returnerer fra den østjyske lufthavn kl. 10.30 og lander kl. 12.35 i Milano-lufthavnen. Om mandagen er der tidlig afgang fra Milano kl. 06.50, hvorefter flyet lander i Aarhus kl. 08.55. Flyet går herefter tilbage mod Milano kl. 09.20 og er fremme to timer og fem minutter senere.

Eneste danske Ryanair-rute til Malpensa
Aarhus Airport er den første lufthavn i Danmark til at kunne tilbyde flyvninger med Ryanair til Malpensa-lufthavnen. Fra lufthavnene i København og Billund flyver det irske lavprisflyselskab til Bergamo Airport, der er placeret 45 kilometer i nordøstlig retning fra Milano.

Milano-Malpensa, hvortil også SAS og easyJet flyver til fra Københavns Lufthavn, regnes for hovedlufthavnen i Milano, og i 2019 – før coronapandemien – var der også 28,8 millioner passagerer, der benyttede den norditalienske lufthavn. Bergamo Orio al Serio International Airport havde til sammenligning 13,9 millioner passagerer i 2019.

Populær citybreak-destination
Hos Aarhus Airport er der begejstring over at have sikret sig en rute til den norditalienske metropol.

“Aarhus-Milano er en drømmerute. Milano er nærmest indbegrebet af en citybreak-destination med et rigt kulturliv, en fantastisk bar- og restaurantscene, ypperlige shopping-muligheder og italiensk charme i metermål. Samtidig er Milano Italiens forretningsmæssige og økonomiske knudepunkt, så ruten er også meget relevant for forretningsrejsende. Vi er utroligt glade for, at Ryanair vælger at gå på vingerne med en så attraktiv rute fra Aarhus Airport,” siger Nicolai Krøyer, der er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Hvorvidt de to ugentlige afgange kan være interessante for forretningsrejsemarkedet, vil tiden vise. Til gengæld vil ruten kunne bruges til skirejser til destinationer som Chamonix, St. Mortitz og Zermatt i Schweiz og Cervinia og Bormio i Italien.

Udover den nye rute til Milano vil Ryanair i det kommende vintertrafikprogram, der træder i kraft den 31. oktober, også flyve fra den østjyske lufthavn til Gdansk, London-Stansted, Málaga og Riga.

 

Relaterede artikler:

Ryanair med ny rute fra Aarhus

Aarhus Airport lander ny Riga-rute

Aarhus Airport får atter Zadar på rutekortet