Ryanair Boeing 737-800 i Riga Airport. (Foto: Satephoto)

Aarhus Airport lander ny Riga-rute

Ryanair åbner i begyndelsen af november en rute mellem Aarhus Airport og Riga. Der flyves tre gange om ugen med fly opereret af datterselskaberne Buzz og Malta Air.

Ryanair-ekspansionen i Aarhus Airport fortsætter med uformindsket styrke. Den østjyske lufthavn har for nylig annonceret nye ruter til Korfu og Zadar, og nu kommer lettiske Riga også på rutekortet.

Det er resultatet af, at Ryanair har besluttet at åbne en ny base i Riga Airport med to fly, der får opstart i slutningen af oktober 2021. Basen betyder, at Ryanair kommer til at betjene 30 ruter fra Riga, og heraf er der 16 nye ruter, hvor Aarhus Airport er i blandt.

Via Ryanairs datterselskaber, Buzz og Malta Air, er der planlagt tre ugentlige flyvninger mellem Riga og Aarhus fra den 2. november. Der flyves på tirsdage, torsdag og lørdage kl. 15.20 lokal tid fra Riga og med ankomst kl. 16.00 i Aarhus Airport. Her vender Boeing 737-flyet på de sædvanlige 25 minutter og returnerer kl. 16.25, hvilket betyder en lokal ankomst i den lettiske hovedstad kl. 19.05.

Den nye Riga-rute bliver ikke den eneste fra Vestdanmark. Lettiske airBaltic har gennem mange betjent Billund Lufthavn, og i det kommende vintertrafikprogram forventer selskabet at flyve dagligt mellem Billund og Riga med Airbus A220-300.

Også Riga-ruter til Sverige og Norge
Udover Aarhus Airport er det lufthavnene i Bristol, Budapest, Gøteborg, Krakow, Kiev (Kyiv), Lviv, Málaga, Memmingen, Warszawa-Modlin, Palermo, Paris-Beauvais, Rom-Ciampino, Torp-Sandefjord, Frankfurt-Hahn og Venedig-Treviso, der får gavn af ekspansionen i den lettiske hovedstad.

“Effektiv drift og konkurrencedygtige lufthavnsafgifter danner det fundament, hvorfra Ryanair kan levere langsigtet vækst i trafikken og flere forbindelser. Vi har arbejdet tæt sammen med Riga Airport for at sikre denne vækst og forbedre rutenettet for dem, der bor, arbejder eller ønsker at besøge regionen. På et tidspunkt, hvor andre flyselskaber reducerer deres arbejdsstyrke, er vi glade for at foretage yderligere investeringer i både vores medarbejdere og i lufthavne i hele Europa,” siger Jason McGuinness, kommerciel direktør hos Ryanair.

Ifølge Ryanair er der tale om en investering til en værdi af 200 millioner dollars (1,23 millliarder kroner), hvilket samtidig skaber 60 nye jobs.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Airport får atter Zadar på rutekortet

Tre nye danske Ryanair-ruter til græske ferieøer

Øger gradvist på baltiske ruter fra Danmark