Airbus A220-300 (tidligere Bombardier CS300) fra airBaltic. (Foto: airBaltic/PR)

Øger gradvist på baltiske ruter fra Danmark

Det lettiske flyselskab air Baltic har opdateret sit sommertrafikprogram, og selskabet kommer til at flyve op til 33 gange om ugen på ruter fra København og Billund.

I øjeblikket er der ikke meget aktivitet på airBaltic’s ruter mellem Danmark og henholdsvis Letland og Estland, men det bliver der lavet om på inden længe.

Det lettiske flyselskab har nemlig opdateret sit sommertrafikprogram, og her er der lagt op til, at der gradvist øges, så der bliver op til 33 ugentlige afgange fra København og Billund.

Ruten fra København til Riga opereres i øjeblikket et par gange om ugen på aftenrotationen, men fra den 28. marts afløses den af en morgenafgang, der i den første måned vil blive opereret fire gange ugentligt. Herefter øges der til daglige afgange fra den 30. april. Fra den 2. maj vender aftenrotationen herudover tilbage med tre ugentlige afgange, der fra 1. juni øges til daglige forbindelser.

Endelig vil middagsrotationen vende tilbage den 1. oktober, og her vil der være seks ugentlige afgange i den sidste måned af sommertrafikprogrammet.

Tilbage til Billund i maj
Billund Lufthavn har ikke haft besøg af airBaltic’s fly siden den 10. januar, og den 2. maj vil de lysegrønne farver atter være at finde i den internationale vestdanske lufthavn.

Fra Billund Lufthavn vil det lettiske flyselskab i maj flyve fire gange om ugen til Riga, og fra 31. maj og frem til udgangen af juli øges der til fem ugentlige afgange. Den 2. august og resten af sommertrafikprogrammet vil der være daglige flyvninger mellem Billund og Riga.

Udover de to Riga-ruter flyver airBaltic også til Tallinn i Estland fra Københavns Lufthavn. Denne rute har i januar været betjent én gang ugentligt, mens der ikke har været operationer i februar. Nu er det planen, at der fra 28. marts og i hele april skal flyves to gange om ugen. Fra den 3. maj øges der til fem ugentlige afgange, og fra den 4. oktober og de sidste fire uger af sommertrafikprogrammet flyves der seks gange om ugen.

Europas yngste flyflåde
Under coronapandemien har airBaltic ligget stille i 62 dage i forbindelse med sidste forårs nedlukning, og samtidig har det været nødvendigt at afskedige omkring 700 ansatte.

Flåden er blevet reduceret fra 40 til 25 fly, der alle er af typen Airbus A220-300 med plads til mellem 145 og 149 passagerer. Det er samtidig den yngste flyflåde i Europa med en gennemsnitsalder på blot to og et halvt år. Ved udgangen af 2021 forventes airBaltic at have 32 Airbus A220-300.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic kan få brug for flere penge

To nye A220 til airBaltic på samme dag

Milliardunderskud i airBaltic