Visby Lufthavn på Gotland. (Foto: Swedavia | PR)

Aarhus Airport lander rute til unik svensk destination

Mens Stockholm-ruten holder pause, får rejsende fra Aarhus Airport i stedet mulighed for at flyve direkte med BRA til Gotland, der er en svensk ø i Østersøen.

Den lave svenske krone gør det i øjeblikket attraktivt at rejse til Sverige, og nu får vestdanskerne en ny mulighed med en direkte rute fra Aarhus Airport til Visby Lufthavn, der ligger på øen Gotland i Østersøen omkring 90 kilometer fra fastlandet. 

Det er Braathens Regional Airlines (BRA), der står bag den nye og korte sommerute, der åbner den 3. juli og slutter igen den 11. august.

Der flyves to gange om ugen på mandage og fredage med BRA’s 72-sæders ATR 72-600, der også anvendes på selskabets eksisterende rute mellem Aarhus og Stockholm-Bromma, der til gengæld holder pause i sommerferien.

På fredage forlader flyet Visby Lufthavn kl. 13.25 med en planlagt ankomst i Aarhus Airport kl. 14.55 Her er det planen at vende flyet på 30 minutter, så returflyvningen kan finde sted kl. 15.25, hvorefter flyet kan være tilbage i Visby kl. 16.40. På mandage afgår flyet først kl. 15.50 fra Visby, og ankomsten i Aarhus er sat til kl. 16.35, hvorefter flyet returnerer kl. 17.05.

BRA har siden entréen i Aarhus Airport i 2021 forsøgt sig med ruter til Gøteborg og Sälen/Trysil, men begge er lukket igen. Derimod holder selskabet fast i ruten til Stockholm,

Unik destination
Hos Aarhus Airport fremhæver man, at det ikke alene er den eneste flyrute til Gotland fra Vestdanmark. Det er faktisk også den eneste rute fra hele Danmark.

Lufthavnen oplyser, at hvis rejsen fra Aarhus til Gotland skulle foregå i bil, ville det i givet fald tage cirka 12 timer, mens det i stedet er muligt at tilbagelægge flyveturen på lidt mindre end en halvanden time.

Hos Aarhus Airport er der glæde hos ruteudviklingschef David Surley i forhold til, at det er lykkedes at tiltrække en unik destination til rutekortet.

”Gotland er for svenskerne, hvad Bornholm er for danskerne. En klassisk sommermagnet med et fantastisk miks af kultur, gastronomi, historie, natur, masser af sol og unik svensk sommeridyl, der især tiltrækker Stockholmere. Visby er en oplagt kortferiedestination for danskere, og det er godt set af BRA at tilføje en direkte sommerrute fra Aarhus til Visby i tillæg til deres helårlige Stockholms-flyvninger.”

Gotland er med 3.184 kvadratkilometer på størrelse med Fyn, og det er også stedet, hvor demokratifestivalen Almedalsugen afholdes. Den afsluttes i år den 1. juli, inden flyruten åbner den 3. juli.

 

Relaterede artikler:

Ny rute fra Aarhus: 11 passagerer per afgang

Tre svenske BRA-ruter fra Aarhus

BRA lander i Aarhus Airport