BRA er landet i Aarhus Airport. Adm. direktør Nicolai Krøyer, Aarhus Airport t.v. og Per G. Braathen, ejer af BRA t.h. (Foto: Aarhus Airport)

Tre svenske BRA-ruter fra Aarhus

Svenske BRA vil flyve til Gøteborg, Stockholm og Sälen-Trysil fra Aarhus Airport. Dermed går det nyligt rekonstruerede flyselskab ind på det danske marked.

Det svenske regionale flyselskab BRA har fredag formiddag på et pressemøde i Aarhus Airport præsenteret tre nye ruter fra den østjyske lufthavn.

Der åbnes op den 27. september med en rute til Gøteborg, der samtidig forlænges til Stockholm-Bromma. Herudover vil der senere på året blive åbnet en sæsonrute til Scandinavian Mountains Airport (Sälen Trysil Airport), der ligger i Dalarna i Sverige tæt på den norske grænse.

“Det er et utroligt spændende samarbejde, vi nu har indgået med flyselskabet BRA. Ikke alene er det nogle ekstremt populære destinationer, som stimulerer rejsepotentialet både fra både Danmark og Sverige. BRA har også et skarpt fokus på at udvikle en grønnere luftfart, og de har en gæsteorienteret startup-mentalitet, der sætter skub i flybranchens bæredygtige fremtid, og den rejse glæder vi os til at være med på,” siger Nicolai Krøyer, administrerende direktør i Aarhus Airport.

One-stop-rute til Stockholm
Ruten til Gøteborg vil blive fløjet alle ugens dage med undtagelse af søndag, men forlængelsen til Stockholm-Bromma er kun på de fem hverdage. Der er afgang fra Aarhus kl. 11.45 med ankomst i Gøteborg-Landvetter kl. 12.25. Herfra går flyet videre til Stockholm kl. 12.55, og kl. 14.00 er rejsen slut, når flyet lander i den bynære Stockholm-lufthavn.

Returrejsen fra det svenske foregår kl. 09.10 fra Stockholm-Bromma, og flyet ankommer til Gøteborg kl. 10.15, hvorfra det atter går på vingerne kl. 10.40, inden det kl. 11.20 sætter hjulene på landingsbanen i Aarhus Airport.

Ruterne opereres med 72-sæders ATR 72-600 turbopropfly, og til Stockholm skal BRA flyve i konkurrence med SAS, hvis selskabet genoptager de to daglige afgange mellem Aarhus og Stockholm-Arlanda med 90-sæders CRJ 900 jetfly.

Vinterruten til Scandinavian Mountains Airport åbner den 19. december, og her er det planen at flyve to gange om ugen på torsdage og søndage.

“Et godt match”
Hos BRA er der glæde over entréen i den østjyske lufthavn, og at selskabet nu udvider flyvningerne internationalt, selvom BRA tidligere har fløjet til både Finland og flere baltiske lande.

”Vi ser det som det helt rigtige tidspunkt at lancere BRA i Danmark som vores første internationale marked her på bagkant af pandemien. Aarhus Airport er et rigtigt godt match til BRA med et attraktivt gæstepotentiale i Aarhusregionen og Jylland, og vi glæder os til at lægge stærkt ud med at knytte Norden tættere sammen.

Flyvninger mellem storbyerne i Danmark og Sverige vil understøtte forretningslivet og styrke turismen i begge lande. Dertil får jyderne en ny direkte flyrute til en stribe af nordens bedste skiområder,” siger Per G. Braathen, der ejer flyselskabet via sit investeringsselskab Braganza.

BRA er varemærket for Braathens Regional Airlines, og det er et svensk indenrigsflyselskab, der før coronapandemien transporterede årligt omkring to millioner passagerer på 27 ruter med Stockholm Bromma Airport som omdrejningspunkt. BRA anmeldte betalingsstandsning i begyndelsen af april sidste år som følge af coronapandemien og er sidenhen blevet rekonstrueret.

Den 12. maj har flyselskabet genoptaget operationerne, og rutenettet vil langsomt blive genopbygget hen over sommeren og det tidlige efterår.

 

Relaterede artikler:

BRA lander i Aarhus Airport

BRA genoptager flere ruter til maj

BRA får statslig lånegaranti på 148 millioner kroner