Århus Charter er solgt

I dag kl. 11.00 vil det på et pressemøde i Aarhus blive afsløret, hvem der har købt Århus Charter, der gennem tiden har modstået flere købstilbud fra blandt andet Star Tour.

I dag kl. 11.00 vil Århus Charter på Hotel Royal i Aarhus præsentere selskabets nye ejer. Det sker efter, at charterarrangøren overraskede alt og alle ved onsdag eftermiddag at invitere til pressemøde under overskriften “Århus Charter solgt til dansk rejseselskab“.

Ifølge pressemeddelelsen vil de to stiftere og hidtidige ejere, Jette Rantala og Ulla Stæt Andersen, præsentere den nye ejer på pressemødet. Der nævnes, at der er tale om et nyt ejerskab, der vil give de danske chartergæster endnu større udvalg i antallet af destinationer samt muligheder på destinationerne.

I 2013 rejste 32.236 gæster med Århus Charter, og de seneste 10 år har niveauet ligger omkring lidt flere end 30.000 gæster. Det hidtil bedste år var i 2012, hvor 34.283 rejste med Århus Charter.

Charterbranchen har været presset i de seneste to år. Det har da også sat sine sport i regnskabet hos Århus Charter, der havde et underskud på 4,7 mio. kroner i 2012 og et relativt smalt overskud på 1,8 mio. kroner i 2013. Dermed var der langt tilbage til det gyldne år i 2009, hvor bundlinjen viste 10 mio. kroner.

For dyre for Star Tour
Netop i 2009 rettede Star Tour henvendelse til Århus Charter med henblik på en overtagelse af den aarhusianske charterarrangør, der drillede de “store“ med de prangende resultater.

Men tilsyneladende var prisskiltet på Århus Charter for stort.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi for et års tid siden rettede henvendelse til ejerne bag Århus Charter. Men på det tidspunkt var de for dyre til en overtagelse kunne komme på tale,“ fortalte Stig Elling til CHECK-IN.dk tilbage i 2010. “Det er to meget dygtige piger, der driver Århus Charter. Men uden dem, er der ingen Århus Charter. Det bør man også have med i overvejelserne.“

Nu vil det så vise dig, hvilket rejseselskab, der i dag kan præsenteres som den nye ejer af Århus Charter. Det er under alle omstændigheder et dansk selskab, hvorfor man på forhånd kan udelukke Spies, Star Tour, Apollo og Bravo Tours, der alle har udenlandske ejere.

De interne gætterier i branchen er mange.Flere eksperter peger på Riis Rejser, der hidtil har haft stort fokus på busrejser, men igennem de senere år har udvidet indenfor flyrejser. Såvel Århus Charter som Riis Rejser har et modent rejsepublikum, og begge virksomheder har en kultur, der kan minde lidt om hinanden. Men også Ringkøbing-baserede Primo Tours er nævnt som en mulig køber.