Præsident Vladimir Putin (t.v.) og koncernchef Sergey Aleksandrovsky fra Aeroflot (t.h.) holder møde. (Foto: Den russiske regering | PR)

Aeroflot bestiller 323 nye russiskproducerede fly

Til trods for sanktioner og andre forhindringer planlægger Aeroflot at udvide flåden med 323 fly, hvilket også vil betyde, at det russiske flyselskab skal ansætte flere tusinde nye medarbejdere.  

Krigen i Ukraine har blandt meget andet betydet, at hverdagen og driften hos de russiske flyselskaber ser dramatisk anderledes ud, end tilfældet var før, at landets regering sendte kampberedte tropper ind over grænsen til nabolandet.

I dag er der begrænsninger på hvilke andre lande, som selskaberne må beflyve, hverken Boeing eller Airbus må lave vedligehold eller levere reservedele til flåderne og en mindre del af de leasede fly er blevet beslaglagt, mens det har været nødvendt at flytte andre på russisk register.

Til trods for dette har Aeroflot dog fortsat store planer om at udvide flåden, der i øjeblikket består af 175 fly med en gennemsnitsalder på 6,6 år. Det forklarer selskabets koncernchef i et udskrift fra et møde, han har holdt med præsident Vladimir Putin, og som den russiske regering har offentliggjort.

Vil investere i hundredvis af russiske fly
I løbet af mødet med landets præsident giver koncernchef Sergey Aleksandrovsky en status på, hvordan situationen hos Aeroflot ser ud og redegør for de fremtidsplaner, som flyselskabet har. Heriblandt en større udvidelse af flåden.

Ifølge koncernchefen har Aeroflot planer om at bestille 323 nye fly, der alle vil være fremstillet i Rusland. Det drejer sig om 73 Sukhoi Superjet, 210 MC-21’ere fra flyproducenten Yakovlev Design Bureau samt 40 Tu-204-fly, der fremstilles af producenten Tupolev.

Det forlyder ikke, hvornår Aeroflot vil begyndte at modtage de nye fly, men Sergey Aleksandrovsky fortæller samtidig, at flyselskabet skal ansætte 3.500 nye medarbejdere i forbindelse med flådeudvidelsen, ligesom der også skal investeres i otte nye flysimulatorer.

”Vi bliver nødt til at sørge for vedligeholdelse og reservedele, så alt dette er muligt,” tilføjer præsident Vladimir Putin, hvilket Aeroflot-koncernchefen giver ham ret i.

Har modtaget milliardbeløb fra staten
Sergey Aleksandrovsky giver på mødet desuden sin vurdering af den nuværende situation for Aeroflot, som han mener er ”meget positiv og stabil”.

Det skyldes ikke mindst, at regeringen har allokeret i alt 65 milliarder rubler (7,9 milliarder kroner) i statsstøtte til flyselskabet, hvoraf Aeroflot indtil videre har modtaget 22,8 milliarder rubler, hvilket svarer til 2,7 milliarder kroner.

Han fortæller samtidig, at selskabet har øget antallet af destinationer i forhold til 2021, og Aeroflot nu angiveligt flyver til 111, hvilket er 18 flere end sidste år, og derudover har selskabet også øget frekvensen på en del indenrigsruter.

Aeroflot flyver i øjeblikket med en belægningsgrad på mellem 91 og 95 procent, fortæller koncernchefen, der samtidig noterer sig, at dette er en ”meget høj” belægning for flyselskabet.


Relaterede artikler:

Russiske piloter må ikke søge job i udlandet

Russiske flyselskaber vil etablere sig i Tyrkiet

Indefryser aktiverne hos tre flyselskaber