Transavia, KLM og Air France udgør de tre flyselskaber i Air France-KLM Group. (Foto: Air France | PR)

AFKL: Stadig underskud trods stor fremgang i omsætning

Trods en fremgang i omsætningen på 42 procent kom Air France-KLM ud af første kvartal med et driftsunderskud på 2,3 milliarder kroner. Koncernen har stærk efterspørgsel til sommeren.

Det første kvartal i 2023 er fortid, og i den forbindelse har Air France-KLM Group offentliggjort regnskabet for årets tre første måneder.

Regnskabstallene viser, at luftfartskoncernen kom ud af første kvartal med et driftsunderskud på 306 millioner euro (2,3 milliarder kroner, red.), hvilket var en fremgang på 44 millioner euro (328 millioner kroner, red.) fra første kvartal sidste år. Underskuddet var dog større end de 282 millioner euro, som analytikere havde forventet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kvartalsunderskuddet hos Air France-KLM kommer på trods af, at omsætningen er gået markant frem i årets første tre måneder. Omsætningen endte på 6,3 milliarder euro (46,9 milliarder kroner, red.), hvilket er en fremgang på hele 42,4 procent i forhold til samme periode i 2022. Den store fremgang er i høj grad sket på baggrund af mange bookinger til den kommende sommer.

”Koncernen viste fortsat stærk omsætningsvækst samt robust generering af cash flow takket være det meget opmuntrende sommerbilletsalg. Dette baner vejen for en travl feriesæson på tværs af vores globale netværk, som alle vores teams aktivt forbereder sig på,” udtaler Benjamin Smith, koncernchef i Air France-KLM.

Nedjusterer forventninger til kapacitet
Ifølge Steven Zaat, finansdirektør i Air France-KLM, har koncernen i løbet af første kvartal været udfordret af flyvelederstrejker i Frankrig, groundede fly fra lavprisselskabet Transavia som følge af vedligeholdelse samt igangværende personaleproblemer i Amsterdam Schiphol.

”Det første kvartal er altid et tabsgivende kvartal, og vi blev også holdt tilbage af det nuværende operationelle klima,” siger Steven Zaat til analytikere i et opkald ifølge Reuters.

Kapaciteten fra Air France-KLM var i første kvartal på 92 procent af 2019-niveauet. Det var forventet, at kapaciteten ville ende mellem 90 og 95 procent i denne periode. For hele 2023 forventer luftfartskoncernen at lande på 95 procents kapacitet sammenlignet med 2019. Et tidligere estimat lød på mellem 95 og 100 procent, men forsinkelser på nye fly har fået koncernen til at sænke forventningerne.

I løbet af første kvartal 2023 transporterede Air France-KLM i alt 19,7 millioner passagerer, hvilket var en stigning på 35,3 procent i forhold til samme periode året før.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM slutter året med omsætningsrekord

Air France-KLM favorit til aktiepost i ITA Airways

Air France-KLM vil rejse 16,8 milliarder kroner