Berlin Brandenburg Airport under COVID-19 i august 2020. (Foto: Markus Mainka | shutterstock.com)

Aflyser flyafgange til København og Billund

Ansatte i lufthavnen i Berlin strejker den 24. april, hvilket berører i tusindvis af passagerer. Der aflyses fem afgange til København samt en enkelt afgang til Billund.

Tidligere på ugen gennemførte ansatte i lufthavnene i Hamborg, Køln og Düsseldorf en 48-timers strejke, og mandag den 24. april flytter strejkeaktionerne videre til Berlin Brandenburg Airport (BER).

Det er stadig ansatte organiseret i fagforeningen Verdi, der nedlægger arbejdet i de tyske lufthavne, da forhandlingerne om en overenskomst tilsyneladende er gået i hårdknude.

Strejken i den tyske hovedstadslufthavn indledes mandag morgen kl. 03:30 og slutter ved midnat kl. 23:59. Berlin Brandenburg Airport oplyser, at det derfor ikke vil være muligt for passagerer at rejse fra den tyske lufthavn i løbet af mandagen, da sikkerhedskontrollen vil være lukket.

Det vil dog være muligt for flyselskaberne at tage passagerer med til Berlin for derefter at flyve tomt tilbage til afgangslufthavnen, hvilket blandt andet SAS vil benytte sig af.

Aflyser seks afgange til Danmark
Der skulle efter planen have været fem afgange fra Berlin til København i løbet af mandagen, og de er alle aflyst i forhold til at tage passagerer med. Det drejer sig om to afgange med EasyJet samt en afgang med henholdsvis Eurowings, SAS og Norwegian.

Den modsatte vej ser det umiddelbart ud til, at EasyJet gennemfører begge flyvninger fra København til Berlin, og det vil SAS også gøre med afgangen til Berlin kl. 12.00, mens Eurowings aflyser.

Herudover aflyser Ryanair en rundtur fra Billund til Berlin mandag aften.

På en mandag i sommertrafikprogrammet vil der normalt være omkring 250 afgange fra Berlin Brandenburg Airport, hvorfor trafikforstyrrelserne ventes at få konsekvenser for mindst 30.000 passagerer.

Kommer ubelejligt for BER
Strejke i Berlin Brandenburg Airport er dårligt nyt for lufthavnen, der i forvejen kæmper med genopretningen af trafikken efter COVID-19. 

Lufthavnen blev officielt indviet den 31. oktober 2021 efter betydelige forsinkelser. BER skulle erstatte lufthavnen i Tegel og var samtidig en udvidelse af infrastrukturen i den tidligere Schönefeld-lufthavn. 

Men to år efter åbningen har lufthavnen kun genvundet omkring 60 procent af passagererne i forhold til det sammenlagte passagertal fra Tegel og Schönefeld for fire år siden.

 

Relaterede artikler:

Atter en lufthavnsstrejke i Hamborg

Tysk luftfartsstrejke rammer 380.000 passagerer

Ny lufthavnsstrejke i Tyskland