Beijing Capital International Airport. (Foto: Shimin Gu | GNU 1.2)

Aflyser halvdelen af flyvninger til Beijing

Tirsdag var der mindre travlt end normalt i luftrummet over Beijings to lufthavne. Mange flyvninger blev aflyst. Det mistænkes, at COVID-19 er skyld i aflysningerne.  

På ugens anden dag var der langt mindre trafik end normalt til Beijing Capital International Airport og Beijing Daxing International Airport. Omtrent halvdelen af flyvningerne til millionbyen blev aflyst. Det er frygten for en stigende smitte med COVID-19, der ligger bag aflysningerne. 

Det kinesiske site VariFlight, der blandt andet holder øje med flyvninger til og fra Beijing, fortæller, at omkring halvdelen af flyvningerne til den kinesiske hovedstad blev aflyst. Der spekuleres i, at aflysningerne er afledt af en række lokale tilfælde af coronasmitte.  

Aflysningerne kommer efter nogle dage, hvor rygtemøllen har haft travlt og myndighederne siden er kommet med en officiel udmelding. Det startede i weekenden, hvor rækken af lokaltforankrede smittetilfælde med COVID-19 fik frygten for en ny bølge andre steder i landet til at brede sig. 

Bliv hvor I er 
I løbet af weekenden begyndte snakken at gå på Kinas sociale medier. Flere brugere fortalte, at de ikke kunne få lov til at booke en rejse til Beijing. Selvom de kinesiske coronatal er langt lavere end mange andre steder i verden, så hed det sig på rygtemøllen, at virussen var årsag til problemerne. 

Mandag meldte Beijings sundhedsmyndigheder sig så på banen. De havde en opfordring til forretningsfolk og andre rejsende, der har forladt hovedstaden til fordel for områder med højere smitte. Myndighederne bad de rejsende om at “udsætte” deres hjemkomst og blive hvor de er. 

Det er frygten for, at udefrakommende smitte skal få tag i hovedstaden og føre til nedlukninger eller aflysninger, der ligger bag udmeldingen fra Beijing’s Health Commission. I næste uge er byen vært for et højtprofileret politisk møde, og til februar skal Vinter-OL afvikles i den kinesiske hovedstad.  

21 dage i isolation
På det kinesiske fastland blev der mandag registreret 54 nye lokale smittetilfælde. Det betyder, at der nu i alt er lidt over 900 smittetilfælde på fastlandet. Det fortæller den kinesiske National Health Commission, der samtidigt tilføjer, at der ligeledes blev fundet fire nye tilfælde i Beijing tirsdag morgen.  

De kinesiske myndigheder har anlagt en nultolerance politik i deres håndtering af COVID-19. Det betyder blandt andet at alle indrejsende fra udlandet, skal gå i karantæne, når de ankommer til Kina. Karantænen foregår på et hotel, der udpeges af de kinesiske myndigheder.  

Rejsende, som ønsker at besøge den kinesiske hovedstad, skal først lade sig isolere i en anden by, inden de kan få indrejse i Beijing. Det kræver et 21 dages ophold i isolation, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at kunne rejse videre til hovedstaden, fortæller lufthavnspersonale til CNBC. 

 

Relaterede artikler:

Wuhan-flytrafik er tilbage på niveauet før COVID-19

49 smittede på Airbus A321-fly til Hongkong

Air France-fly landede 14 minutter efter Beijing-afgang