Boeing 777-200 fra Air France.

Air France vender tilbage til Seattle

Fra foråret 2018 vil Air France atter flyve mellem Paris og Seattle. Dermed vil otte europæiske flyselskaber tilbyde flyvninger til den amerikanske vestkystby.

Fra sommertrafikprogrammet 2018 vil endnu et europæisk flyselskab sætte Seattle på rutekortet. Denne gang er det Air France, der tidligere har fløjet til den amerikanske millionby i delstaten Washington på den amerikanske vestkyst.

Fra den 25. marts 2018 vil Air France således tilbyde i første omgang tre ugentlige afgange fra Paris-Charles de Gaulle til Seattle, og i højsæsonen fra 19. juni til 2. september skrues der op til fem ugentlige afgange.

Fire flyvarianter
Ruten vil blive betjent med Boeing 777-200 i en treklasses konfiguration med en kapacitet på mellem 280 og 312 sæder afhængig af, hvilken variant, der benyttes på de specifikke afgange. Den mest anvendte udgave har 35 Business Class-sæder, mens der er plads til 24 Premium Economy-passagerer og 250 passagerer på Economy Class.

Den amerikanske samarbejdspartner Delta Air Lines betjener allerede i dag på daglig basis ruten fra Seattle til Paris i et codeshare-samarbejde med Air France. Her benyttes fly af typen Airbus A330-300.

I dag har Air France 11 destinationer i USA på rutekortet fra både Paris-Charles de Gaulle og Paris-Orly. Det er Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York-JFK, San Francisco og Washington.

Otte selskaber og syv gateways
Med den kommende Air France-rute vil i alt otte europæiske flyselskaber tilbyde flyvninger til Seattle fra syv gateways.

Senest har Norwegian den 17. september åbnet en rute fra London-Gatwick til Seattle med fire ugentlige afgange, mens British Airways og Virgin Atlantic begge flyver fra London-Heathrow.

På det europæiske kontinent er det muligt at rejse fra Amsterdam-Schiphol med KLM, fra Frankfurt med Lufthansa, mens tyske Condor tilbyder flyafgange til Seattle fra både Frankfurt og München.

Endeligt er det også muligt at benytte Icelandair via Keflavik til Seattle, der er hjemsted for store amerikanske virksomhedsgiganter som Microsoft og Boeing.

 

Relaterede artikler:

Første JOON-langdistanceruter præsenteret

Oslo får Seattle-rute i gave

Norwegian åbner ruter til Seattle og Denver