Air France klar til mere leisure med langdistancefly

Ligesom KLM, Lufthansa og måske SAS er Air France på udkig efter flere destinationer, hvor de store langdistancefly kan komme i arbejde.

Air France øger antallet af langdistanceflyvninger til oversøiske ferierejsemål. Selskabet har til sommer planer om op til 98 ugentlige flyvninger til det franske Caribien, Reunion, Fransk Guyana, Fransk Polynesien, Saint-Martin, Den Dominikanske Republik og Riviera Maya i Mexico.

Dermed følger Air France i hælene på flere af de andre store flyselskaber. Både Lufthansa og KLM har annonceret ruter til nye longhaul leisure-ruter. Senest har også SAS luftet muligheden for at etablere langdistanceruter til deciderede ferierejsemål

Både fra Orly og Charles de Gaulle
Fra Paris-Orly bliver der forbindelse med Air France til Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Fort-de-France (Martinique), Saint-Denis de La Réunion med op til 14 ugentlige afgange til hver destination. Til Cayenne (Fransk Guyana) vil der være op til syv ugentlige afgange.

Fra Paris-Charles de Gaulle er der forbindelse til Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Fort-de-France (Martinique) og Saint-Denis de La Réunion med op til syv ugentlige afgange til hver destination. Cayenne (Fransk Guyana)og Papeete (Fransk Polynesien) får op til tre ugentlige flyvninger. Saint Martin og Punta Cana (Den Dominikanske Republik) får op til syv ugentlige flyvninger. Santo Domingo (Den Dominikanske Republik) får op til tre ugentlige afgange, mens Cancun (Mexico) får op til fem ugentlige afgange.

Afgangene fra Paris-CDG er de mest attraktive set med danske briller, da Air France flyver til Charles de Gaulle-lufthavnen fra både København og Billund.

Endnu mere på tegnebrættet
Hvis der sker lempelser i rejsebegrænsningerne, har Air France også planer om at flyve til Antananarivo (Madagaskar), Havana (Cuba) og Port-Louis (Mauritius) fra Paris-Charles de Gaulle. Air France benytter enten Boeing 777 eller Airbus A330 på ruterne.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines og Transavia udgør sammen Air France-KLM Group.  Air France og KLM er medlemmer af SkyTeam-alliancen.

 

Relaterede artikler:

SAS overvejer longhaul-ruter til fritidsdestinationer

Lufthansa går hårdt til Condor

Seks nye langdistanceruter fra KLM