(Arkivfoto: Air France-KLM)

Air France-KLM med 44 nye ruter i vintertrafikprogrammet

Europas tredjestørste luftfartskoncern vil i det kommende vintertrafikprogram betjene 44 nye ruter i forhold til den seneste vintersæson.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft søndag den 28. oktober, vil der være en øget trafikkapacitet på 2,5 procent hos Air France-KLM i forhold til vintertrafikprogrammet 2017/18.

Den fransk-hollandske luftfartskoncern opdeler trafikken i tre hovedområder, henholdsvis langdistanceruter, kortdistanceruter samt lavprisoperationer fra Transavia.

Seks nye langdistanceruter
Trafikvæksten på langdistanceruterne er i 2018/19 på 2,8 procent, og heri ligger seks ruter i det kommende vintertrafikprogram, der ikke var med i programmet i forrige vintersæson. Fem af de nye ruter udgår fra Paris-Charles de Gaulle-lufthavnen, og det er Air France til Seattle, Taipei og Nairobi, mens Joon har Fortaleza og Mahé (Seychellerne) på rutekortet.

Joon har i øvrigt også overtaget ruterne til Cape Town, Mumbai og Cairo, som Air France alle tidligere har opereret.

Også fra Amsterdam-Schiphol er der en ny vinterrute, og her skal KLM – ligesom Joon – også flyve til Fortaleza i Brasilien.

Udover de nye ruter vil der også blive flere frekvenser på eksisterende ruter. Det er således tilfældet med Detroit og New York, der kommer op på henholdsvis syv og 28 ugentlige afgange med Air France, mens der også bliver en ekstra ugentlig flyvning med KLM til Minneapolis. I Canada vil Air France øge med en ekstra ugentlig flyvning til Montreal, mens KLM vil sætte flere afgange ind til Toronto og Calgary.

Air France-KLM vil også øge på en række destinationer i Caribien, Central- og Sydamerika, Asien, Mellemøsten og Afrika.

Ruter til Bergen og Växjö
Men der planlægges en vækst på 2,8 procent på langdistanceruterne, er væksten på kort- og mellemdistanceruterne på 1,1 procent i det kommende vintertrafikprogram.

Her vil Air France-KLM åbne 20 nye ruter. Fra Paris-CDG vil Air France flyve til Bari, Catania, Cork, Lorient, Toulon, og Wroclaw samt til Bergen med Joon. Fra Paris-Orly bliver der flyvninger med HOP! til La Rochelle, mens KLM vil åbne en rute til Växjö i det sydlige Sverige.

Herudover er der planlagt en række nye regionale ruter. Air France benytter HOP! på nye ruter fra Caen til Geneve og Marseille, Lorient til Lyon, Lille til Brest, Metz-Nancy til Marseille samt fra Rennes til Bruxelles og Strasbourg.

Herudover bliver der etableret weekendruter i forbindelse med de franske skolers ferieperioder. Det drejer sig om ruter til Pau fra Brest, Caen og Strasbourg samt en rute fra Brest til Geneve. Disse opereres af HOP! på vegne af Air France.

Markant fransk Transavia-vækst
Rutenyhederne fra de to hovedselskaber komplementeres af lavprisselskabet Transavia, der har 18 nye ruter på programmet. Fire hollandske lufthavne får seks nye ruter, henholdsvis Eindhoven (Krakow), Rotterdam (Nador, Lanzarote), Amsterdam (Beirut, Ovda) samt Groningen (Tenerife). 

Fra Paris-Orly kommer der nye ruter til Athen, Palermo, Rabat og Tenerife, mens Transavia satser stort fra Nantes med nye ruter til Djerba, Monastir, Casablanca, Rom, Sevilla, Tenerife og Tel Avia. Fra Lyon kommer Djerba også på rutekortet.

Trafikvæksten hos Transavia bliver på hele 11,5 procent, hvor de hollandske lufthavne repræsenterer en stigning på 3,8 procent, mens Transavia France øger med 25 procent målt på producerede sædekilometer.

 

Relaterede artikler:

Joon får endnu en rute til Skandinavien

Air France lancerer to nye oversøiske ruter

KLM åbner ny USA-rute