Boeing 747-400 fra KLM under landing i Hong Kong International Airport (Arkivfoto: Aero Icarus | Creative Commons 2.0)

Air France-KLM i tættere Kina-samarbejde

Air France-KLM indgår nyt partnerskab med China Southern Airlines og XiamenAir om en række ruter fra Amsterdam og Paris til Kina.

KLM og China Southern Airlines har siden 2006 haft et samarbejde på Amsterdam-Beijing-ruten, og i 2015 blev dette partnerskab udvidet med endnu et kinesisk selskab, XiamenAir, som indtrådte i et samarbejde om ruten fra Amsterdam til Xiamen i det sydlige Kina.

I 2010 indgik Air France ligeledes et partnerskab med China Southern Airlines om et samarbejde på ruten fra Paris til Guangzhou.

1,25 millioner passagerer om året
Nu vil selskaberne – Air France-KLM, China Southern Airlines og XiamenAir – strømline deres to eksisterende aftaler til et fælles jointventure med omkring 1,25 millioner passagerer om året mellem Europa og Kina.

Formålet er at styrke forbindelserne mellem partnerne og tilbyde passagererne en smidigere rejse mellem Amsterdam, Paris og destinationer i Kina, heriblandt Chengdu, Guangzhou, Hangzhou og Xiamen, samt at konsolidere Air France-KLMs position på det kinesiske marked, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

KLMs præsident og administrerende direktør Pieter Elbers siger, at samarbejdet skal “har til formål yderligere at intensivere Air France-KLMs interesser i Kina”.

Nye partnerskaber skal styrke konkurrenceevne
Air France-KLM har inden for de seneste år indgået nye partnerskaber med blandt andre selskaberne Virgin Atlantic, Delta Air Lines, China Eastern Airlines, Jet Airways og Vietnam Airlines for at styrke selskabets konkurrenceevne.

Lige som det nye partnerskab har samarbejdet med China Eastern Airlines også til hensigt at styrke Air France-KLM´s tilstedeværelse i Kina og ikke mindst give selskabet en ledende position i trafikken mellem Europa og Shanghai.

Det nye samarbejde med China Southern Airlines og XiamenAir betyder blandt andet, at Air France-KLM-kunder fremover kan optjene point i selskabets bonusprogram Flying Blue på alle de flyvninger, der er dækket af samarbejdet.

Relaterede artikler:

Air France-KLM køber sig ind i Virgin Atlantic

Lufthansa og Air China i omfattende samarbejde

Tre nye ruter mellem Kina og Europa