Air France med Airbus A380 til tre destinationer

Air France KLM vil reducere vintertrafikprogrammet med 2 %, men indsætter Airbus A380 til New York, Johannesburg og Dubai.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 25. oktober sker der en række ændringer i fartplanen hos Air France.

I det europæiske rutenet lukker Air France en række ruter fra London City Airport til henholdsvis Strasbourg, Paris, Nice og Geneve. Herudover skæres der ned i frekvenserne mellem Paris og Verona, Dublin, Birmingham og Edinburgh. Ruten mellem Paris og Shannon lukkes helt ned, og det samme er tilfældet for ruterne mellem Bordeaux og Brussels samt Lyon og Frankfurt.

På de interkontinentale ruter er der reduktioner til Latinamerika, bl.a. Rio de Janeiro, Sao Paulo og Mexico. Men Havana (Cuba) og Punta Cana (Den Dominikanske Republik) får derimod øget frekvenserne i vinterfartplanen.

Air France A380

Air France Airbus A380 til New York, Johannesburg og Dubai

Mest interessant er det at følge indsættelsen af den nye Airbus A380, der har premiereflyvning den 23. november mellem Paris og New York JFK. Det nye Airbus A380 fly skal nemlig også indsættes på to andre ruter.

Johannesburg får reduceret sine frekvensertil Paris fra nuværende 14 til 11 ugentlige flyvninger indtil begyndelsen af marts måned. Herefter vil der fremover kun være én daglig flyvning til Johannesburg, men med Airbus A380.

Nogenlunde samme mønster gør sig gældende mellem Paris og Dubai. Her bliver der reduceret fra 14 til 12 ugentlige forbindelser indtil der kan tilbydes daglig afgang fra 18. januar med Airbus A380.

For flyentusiaster kan der derfor være nogle spændendeoplevelser i vente, når Airbus A380 kan benytttes til tre destinationer i Air France-rutenettet i løbet af vintertrafikprogrammet.