AirAsia etablerer Caterham Jet

Australske Qantas vil lancere et luftfartsselskab for forretningsrejsende under navnet RedQ. Nu svarer det malaysiske lavprisflyselskab AirAsia igen med et tilsvarende projekt under navnet Caterham. Det nye selskab skal fra 2012 flyve forretningsrejsende med Bombardier CRJ fly.

Det asiatiske luftfartsselskab AirAsia sidder ikke med hænderne i skødet, så konkurrenterne får mulighed for at flyve afstedmed passagererne.

Det australske luftfartsselskab Qantas ventes at lancere et rendyrket luftfartsselskab for forretningsrejsende under navnet RedQ, men den udfordring tager AirAsia straks op ved at lufte planer om et tilsvarende high premium projekt.

Ifølge avisen Malaysian Sun vil AirAsia etablere det nye luftfartsselskab under navnet Caterham Jet.

I forvejen ejer topchefen hos AirAsia,Tony Fernandes, nemligden britiske sportsvognsproducent Caterham Cars, og det nye Caterham Jet skal efter planerne operere fra en lufthavn tæt ved Malaysias hovedstad Kuala Lumpur fra maj 2012.

Bombardier CRJ-fly

Ifølge avisens oplysninger har AirAsia allerede sikret sig et antal Bombardier CRJ fly, der skal indrettes i en business-only konfiguration og flyve til lufthavne, der ligger tættere på centrum af byerne.

Det nye Caterham Jet skal efter planerne i første omgang flyve til Bangkok, Jakarta og Singapore.

Det succesfulde malaysiske AirAsia er ellers mest kendt for en række lavprisflyselskaber i Østen, herunder AirAsia X, Thai AirAsia og Indonesia AirAsia.

Det børsnoterede AirAsia blev etableret i 2002 og flyver i dag til mere end 20 lande og er undertopchef Tony Fernandes blevet et overskudsgivende og hastigt ekspanderende luftfartsselskab. I 2010 fløj AirAsia sammenlagt med over 25 millioner passagerer.