AirBaltic CS300 (Foto: Bombardier Commercial Aircraft)

AirBaltic lancerer rute til Abu Dhabi

Fra slutningen af oktober vil airBaltic flyve til Abu Dhabi fra Riga Lufthavn med de ny Bombardier CS300-fly.

Det lettiske flyselskab, airBaltic, der tidligere har haft SAS som medejer, forsøger sig igen med flyvninger til De Forenede Arabiske Emirater. Det sker, når selskabet fra den 29. oktober i år begynder at flyve fire gange om ugen mellem Riga og Abu Dhabi i samarbejde med Etihad Airways.

Selskabets nye Bombardier CS300-fly skal benyttes på ruten, og airBaltic forventer at kunne gennemføre flyvningen på seks timer og 15 minutter med de nye langtrækkende jetfly.

“Det glæder os at kunne forbinde Letland med De Forenede Arabiske Emirater ved hjælp af vores splinternye Bombardier CS300. der flyver længere og dermed kan nå lufthavne, som vi hidtil ikke har kunnet betjene med vores hidtidige flåde. Vores codeshare-samarbejde med Etihad Airways vil give hurtige og effektive forbindelser til passagerer, der rejser fra de baltiske lufthavne til Abu Dhabi og derfra videre til Australien, Asien, Afrika og Melllemøsten, ligesom der skabes nye rejsemuligheder fra Abu Dhabi til europæiske og skandinaviske lufthavne,” siger Martin Gauss, der er administrerende direktør for airBaltic.

AirBaltic-direktøren tilføjer, at Abu Dhabi er et strategisk trafikknudepunkt i Mellemøsten, og emiratet byder også på Formel 1 samt Ferrari World, hvilket forventes at ville tiltrække mange turister fra Baltikum og Skandinavien.

Har forsøgt sig med Dubai
AirBaltic lægger ud med billetpriser fra 965 kroner for en enkeltbillet i priskategorien Basic. Ønsker man at rejse Premium eller Business, er mindsteprisen i stedet henholdsvis 1.855 og 5.955 kroner for en enkeltbillet.

For Etihad Airways er airBaltic-ruten og code-share samarbejdet endnu en mulighed for at føde trafik fra Europa ned til selskabets store trafikknudepunkt i Abu Dhabi, ligesom det blandt andet også har været tilfældet i samarbejdet med airberlin.

“Gennem denne aftale med airBaltic tilbyder vi vores gæster flere rejsemuligheder til og fra Letland og den omkringliggende region. Det afspejler Etihad Airways´ vedvarende indsats for at tilbyde rejsepublikummet flere valgmuligheder og et udvidet rutenetværk i samarbejde med vores partnere over hele verden,” lyder det fra koncernchef Peter Baumgartner, fra Etihad Airways.

Det er ikke første gang, at airBaltic forsøger sig med flyvninger til Mellemøsten. Den 24. oktober 2008 valgte airBaltic at etablere en rute fra Riga til Dubai med to ugentlige afgange, der skulle flyves med Boeing 757-200 fly. Dengang var billetprisen på en enkeltbillet på 1.475 kroner og opad, ligesom selskabet heller ikke havde codeshare-aftale med Emirates. Derfor måtte ruten lukke igen efter et par år.

Abu Dhabi-ruten er kommet i stand samtidig med, at det lettiske flyselskab har hyret en stor investeringsbank til at finde en industriel aktør, der er rede til at købe sig ind i selskabet som hovedaktionær. Her er der fokus på Europas tre største luftfartskoncerner, de tre store mellemøstlige selskaber samt SAS og polske LOT.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic har SAS i kikkerten til aktiesalg

AirBaltic-topchef i Etihad-frieri

AirBaltic klar til første CS300-flyvning

AirBaltic bestiller yderligere syv nye fly

AirBaltic vil være pan-baltisk flyselskab