AirBaltic overtager en række ruter fra Vilnius

Efter konkursen i Air Lituanica har airBaltic øjeblikkeligt annonceret seks nye regionale og europæiske ruter fra Vilnius. AirBaltic er dermed på vej til at blive regionens altdominerende flyselskab.

Det har gennem tiden været vanskeligt at etablere et levedygtigt ruteflyselskab i den baltiske stat Litauen. Det lykkedes heller ikke med Air Lituanica, der efter to års drift har måttet foretage en finansiel nødlanding.

Dermed er der udelukkende litauiske flyselskaber tilbage, der driver chartervirksomhed eller ACMI-flyvning som underleverandør til andre flyselskaber. Der er således tale om Aviavilsa, Avion Express, DOT LT (ejet af Danish Air Transport), Grand Cru Airlines og Small Planet Airlines.

Med Air Lituanica-konkursen er der således lagt op til, at airBaltic kan udvide rollen som pan-baltisk flyselskab. Det Riga-baserede flyselskab har da også været hurtig til at reagere. I går kunne airBaltic annoncere seks nye ruter fra den litauiske hovedstadslufthavn i Vilnius. Fremover flyver airBaltic fra Vilnius til Bruxelles, Berlin, Paris, Stockholm, Warszawa og Helsinki, mens selskabet i forvejen havde Riga og Amsterdam på rutekortet fra Vilnius.

På vej mod pan-baltisk flyselskab
Hos airBaltic er man af den opfattelse, at de tre baltiske lande bør have en fælles tilgang til luftfarten, og den rolle er det lettiske flyselskab mere end villig til at tage.

“Hjemmemarkedet for airBaltic er Letland, Litauen og Estland. Vi vil konsolidere og styrke vores service på hjemmemarkedet ved at tilbyde flere direkte flyvninger. Vi offentliggør de første direkte ruter fra Vilnius til Vest- og Nordeuropa i dag (25. maj, red.) og vil løbende evaluere nye ruter,“ udtaler administrerende direktør Martin Gauss i en pressemeddelelse.

For at hente så mange passagerer som muligt fra det krakkede flyselskab, tilbyder airBaltic særlige “rescue fares“ for alle strandede passagerer. Herudover tilbydes der også fra den 6. juni særligt favorable billetpriser til de tidligere på Air Lituanica-ruter på mellem 59 og 89 euro.

AirBaltic transporterede sidste år flere end tre mio. passagerer fordelt på over 60 ruter fra hjemmebasen i Riga. Herudover var der også ruter fra Tallinn og Vilnius samt den baltiske badeby Heringsdorf. Flyflåden består af 24 fly, fordelt mellem 12 ældre Boeing 737-fly samt 12 nyere Bombardier Q400NG.