Airberlin åbner to nye langdistanceruter

Næste forår vil det kriseramte airberlin åbne to nye langdistanceruter til USA fra selskabets store trafikknudepunkt i Düsseldorf.

Selvom det tyske oneworld-selskab airberlin befinder sig i en dyb krise, afholder det ikke fra at investere i nye langdistanceruter. Således vil selskabet næste forår åbne to nye langdistanceruter fra Düsseldorf til henholdsvis Toronto og Chicago.

Den 1. maj starter man op med ruten til Toronto, der vil blive opereret fire gange om ugen. Toronto er ikke i airberlins netværk i forvejen, så det bliver selskabets eneste forbindelse til denne destination. Den 2. maj sendes første fly i luften med kurs mod Chicago, og denne rute vil blive betjent fem gange ugentligt. Her flyver airberlin i forvejen dagligt fra Berlin, så det bliver  et supplement i rutenetværket.

Samlet er der udsigt til, at sommeren 2018 bliver den mest travle nogensinde i selskabets historie. Trafikprogrammet sætter rekord med omkring 100 langdistanceflyvninger om ugen.

“Vi skriver det første kapitel i det nye airberlins succeshistorie. Vi har nu yderligere tre langdistancefly i flåden. Vi er allerede den største udbyder af USA-flyvninger fra Nordrhein-Westfalen og Berlin, og vi vil fortsætte ekspansionen. At supplere vores USA-program med yderligere flyvninger til Canada er det næste skridt på vejen til succes,” siger Götz Ahmelmann, der er koncerndriftsdirektør hos airberlin.

I konkurrence med Eurowings
Fra Flughafen Düsseldorf International tilbyder airberlin 57 ugentlige flyvninger til USA, og det er 13 procent flere end sidste år. I dag flyves der to gange dagligt til New York-JFK samt dagligt til Boston, Los Angeles, Orlando, Miami og San Francisco. Endeligt flyves der til Fort Myers i Florida tre gange om ugen. Næste sommer vil der også være flyvninger til Cancun (Mexico), Varadero (Cuba) samt Punta Cana i Den Dominikanske Republik.

“Hovedstaden i Nordrhein-Westfalen er vores vigtigste trafikknudepunkt. Airberlins vækst er også godt nyt for luftfartsmarkedet i Düsseldorf,” vurderer Götz Ahmelmann.

Airberlin oplever stigende konkurrence fra Lufthansas datterselskab Eurowings, der i dag flyver fra Køln-Bonn lufthavnen, der kun ligger omkring 65 kilometer væk, hvilket svarer til 40 minutters kørsel på Autobahn A3. Herfra kan Eurowings tilbyde ruter til Fort Myers, Las Vegas, Miami, Orlando og Seattle. Dermed er der direkte konkurrence mellem de to flyselskaber på samtlige tre destinationer i Florida.

 

Relaterede artikler:

British Airways holder øje med airberlin

Airberlin øger fra København til Düsseldorf

Airberlin i USA-konkurrence med SAS

Airberlin: Mest benplads til USA

Airberlin opgiver Texas-rute inden starten