Airberlin Boeing 737-800.

Airberlin vil have større del af kagen

Berlin er den større destination fra Københavns Lufthavn, som oplever størst vækst. Den vækst vil airberlin have en større andel af.

Fra maj næste år skruer airberlin op for sin betjening af ruten mellem den danske og den tyske hovedstad. Det sker når selskabet går fra 18 til 22 ugentlige returflyvninger mellem Københavns Lufthavn og Berlins Tegel lufthavn.

Blandt de største destinationer fra Københavns Lufthavn er Berlin den, som har oplevet den største vækst henover sommeren 2012. Både easyJet, Norwegian, SAS og airberlin flyver i dag på strækningen. Men ifølge ruteplanlæggerne hos airberlin er der stadig brug for mere kapacitet.

Airberlin kommer til at skulle presse de fire nye flyvninger ind i den i forvejen hårdt pressede og nedslidte Berlin Tegel lufthavn. Lufthavnen skulle sammen med Berlins anden lufthavn, Berlin Schönefeld, oprindeligt være blevet afløst af den nye storlufthavn Berlin Brandenburg allerede i juni i år. Men åbningen af Brandenburg er indtil videre udsat til oktober næste år.

I ventetiden er det kun airberlin og Lufthansa, der har lov til at åbne nye ruter og øge antallet af frekvenser på eksisterende ruter fra Tegel lufthavnen. Og den fordel benytter airberlin sig tilsyneladende af. Foruden oprustning på Kastrup-ruten, så indsætter airberlin fra maj 2013 også flere frekvenser på ruterne fra Berlin Tegel til blandt andet Stockholm Arlanda, Budapest, Catania, Kaliningrad, Graz og Malaga