MTM Robotics-system i brug hos Airbus. Foto: Airbus

Airbus køber Boeing-leverandør i Seattle

Airbus har købt den amerikanske robotvirksomheden MTM Robotics, som er leverandør til Boeing og ligger tæt på Boeing-fabrikkerne i Seattle.

Airbus har købt robotvirksomheden MTM Robotics for et ukendt beløb. MTM Robotics er kendt som en væsentlig leverandør til Airbus’ konkurrent Boeing, og virksomhedens hovedkvarter ligger i Mukilteo nær Seattle i staten Washington kun få kilometer fra Boeings store fabrik i Everett.

Den amerikanske robotvirksomhed har blandt andet leveret udstyr til produktionen af Boeing 787 Dreamliner, Boeing 777 og Boeing 747. MTM Robotics har dog også i mere end et årti leveret robotsystemer til de europæiske Airbus-fabrikker.

”Vi er glade for at blive en del af Airbus-familien og ser frem til yderligere at integrere vores produkter og tilgang i Airbus’ industrialiseringskæde,” siger MTM Robotics grundlægger Mike Woogerd.

40 systemer til fly
Virksomheden vil efter salget til Airbus bevare sin nuværende ledelse og de omkring 40 medarbejdere på produktionsfaciliteterne i Mukilteo.

MTM Robotics har siden 2003 implementeret mere end 40 systemer til produktion af fly – heriblandt maskiner, værktøjer, maskinsoftware, virksomhedssoftware samt support – til kunder i USA, Europa, Mellemøsten og Asien.

Blandt kunderne er også den amerikanske producent af kampfly Lockheed Martin, som blandt andet står bag F-35 Lightning II, også kaldet Joint Strike Fighter (JSF), der er valgt som Danmarks næste kampfly.

Effektive produktionssystemer er afgørende
Airbus betegner købet af den amerikanske virksomhed som det seneste skridt i selskabets industrialiserings-køreplan, der sigter mod at udnytte de tids- og omkostningsbesparende fordele ved at anvende robotsystemer i fremstillingen og monteringen af nye kommercielle fly.

“Morgendagens konkurrenceevne vil blive bestemt af både evnen til at designe de bedste fly og samtidig opbygge det mest effektive produktionssystem,” siger Michael Schoellhorn, Airbus’ vicekoncernchef.

“MTM passer perfekt til Airbus’ ambition om teknologi og innovative produktionsløsninger, samtidig med at man opretholder sin agilitet,” siger Patrick Vigié, som er chef for industrielle teknologier i Airbus.

 

Relaterede artikler:

På rundtur i den enorme A350-samlefabrik

Airbus får transatlantisk ‘corporate shuttle’

Officielt: Airbus stopper produktionen af A380