Mathias Østerberg Madsen og Lars Christian Linde fra Airnavia ved pressemødet i Aalborg Lufthavn den 10. november 2015. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Airnavia opgiver London-rute fra Aalborg

Airnavia har annulleret selskabets afgange fra Aalborg Lufthavn til London-Stansted med DAT. Ruten skulle have været startet op i begyndelsen af maj måned.

På et noget tumultarisk pressemøde præsenterede rejsearrangøren Airnavia i begyndelsen af november en rute fra Aalborg til London-Stansted, der skulle opereres af Danish Air Transport på vegne af selskabet.

Ruten var planlagt til at gå i gang i begyndelsen af maj måned med fire ugentlige afgange med MD83-fly med plads til 165 passagerer. Men nu er destinationen London uden varsel blevet fjernet fra Airnavias hjemmeside, ligesom den oprindelige pressemeddelelse om lancering er blevet tilrettet, således at der ikke længere står London som ny destination.

Herudover fik rejsende med bestilt billet onsdag aften en mail med følgende tekst:

“Det er med stor beklagelse, at vi grundet for lav belægning ser os nødsaget til at aflyse følgende flyvninger mellem Aalborg Lufthavn og Stansted Airport. DX254 AAL-STN og DX255 STN-AAL.“

Airnavia kan da også bekræfte rutelukningen.

“Det er desværre korrekt. Vi havde håbet på, at efterspørgslen på vores kommende rute ville være mere attraktiv, men desværre har efterspørgslen ikke matchet udbuddet. Det er utrolig ærgerligt, da alle vores andre otte ruter går rigtig godt, hvorfor vi allerede nu forventer at øge kapaciteten på disse ruter i fremtiden,“ siger Airnavias administrerende direktør Mathias Madsen til CHECK-IN.dk.

Airnavia oplyser endvidere, at kunderne i løbet af otte dage vil få refunderet det indbetalte beløb for billetter bestil til London.

Overrasket lufthavnsdirektør
I Aalborg Lufthavn er man naturligvis ærgerlige over, at det ikke er lykkedes for Airnavia at få solgt flyvningerne til London.

“Vi er overraskede over, at de ikke kan få fat i det store potentiale. Det er vi kede af, men vi glæder os over, at det går godt med salget til de øvrige ni destinationer,“ siger Søren Svendsen, der er administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn har analyseret sig frem til et potentiale på 111.000 årlige passagerer til og fra London, hvor Norwegian i dag dækker op imod 40.000 med selskabets to ugentlige afgange. Men den nordjyske lufthavn har ikke opgivet bestræbelserne på at udvide trafikken til den britiske hovedstad.

“Vi vil forsøge at få Norwegian til at udvide på Gatwick-ruten, og herudover har vi to andre selskaber i kikkerten, som vi arbejder på med henblik på en London-rute. Det er klart, at vi intensiverer indsatsen, efter at have fået denne meddelelse fra Airnavia,“ understreger den nordjyske lufthavnsdirektør.

Foto: Direktør Mathias Madsen (t.v.) ved præsentationen af Airnavia ved pressemødet i Aalborg Lufthavn den 10. november 2015.