Aller: Flere investeringer på vej i rejsebranchen

Med etableringen af Aller Leisure har mediekoncernen valgt at satse på rejser som et separat forretningsområde. Direktør for Aller Leisure bliver Rikki Sølling, der har en fortid i Spies-koncernen.

Aller Media kunne på et pressemøde her i formiddag offentliggøre købet af 70 procent af aktierne i Nyhavn Rejser. Samtidig blev sløret løftet for etableringen af forretningsenheden Aller Leisure, hvorunder hele rejsesatsningen kommer til at sortere.

“Aller Leisure kommer til at stå ved siden af vores udgiverben og får et stærkt fokus i hele huset,“ siger Rikki Sølling til Mediawatch.dk.

Rikki Sølling er nyudnævnt direktør for Aller Leisure og har de sidste to år været ansvarlig for forretningsudviklingen i mediekoncernen. Fra 1997 til 2002 var han samtidig direktør i Spies-koncernen, hvorfor han har et indgående kendskab til rejsebranchen.

Nyhavn Rejser omsætter årligt for omkring 300 mio. kroner og kommer fra starten til at udgøre omkring 25 procent af omsætningen. Og der er tilsyneladende flere opkøb på vej afslører Rikki Søling overfor Mediawatch.dk

“Andre opkøb bliver enten indenfor medier eller leisure. Der er de to strategiske retninger nu, og der bliver vi.“

DRF byder velkommen
Aller-koncernen har allerede etableret sig på det norske marked med en turoperatør-virksomhed der hedder Aller Travel. Målet er blandt andet selv at overtage produktionen af læserrejser i mediekoncernens magagsiner og ugeblade. Aller Holding valgte allerede i juni måned sidste år at reservere domænenavnet allertravel.dk til brug for den kommende danske satsning indenfor leisure-området.

Allers indtog i den danske rejsebranche bliver tilsyneladende godt modtaget af direktør Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureau Forening.

“Det er en fremragende idé. Nyhavn Rejser har forsøgt at sælge i et stykke tid, og det er rart, at der kommer nogen ind, som har nogle nye idéer. Det tror jeg, at Aller vil have,“ siger Lars Thykier i en kommentar til Mediawatch.dk.