Ambitiøst rejsebureau mister tidligere Sterling-aktionær

Svensk rejsebureau med ambitioner købt af norsk investeringsselskab, der også ejer Malmö Aviation og Braatens Aviation.

Den svenske rejsekoncern Ticket har store ambitioner. Ticket Affärsresor blev kåret til Sveriges bedste forretningsrejsebureau i 2008, ogledelsen gav dengang udtryk for, atambitionenvar at blive Nordens bedste rejsebureau i 2009.

Hvorvidt det bliver tilfældet for Ticket er vanskeligt at spå om, men rejsekoncernen har været igennem et turbulent forår med uskiftninger i ledelsen og aktionærkredsen.

Den tidligere leder af Ticket Affärsresor, Dag Tveterås overtog den 12. maj posten som koncernchef i Ticket Travel Group efter Lennart Käll, der ønskede at forlade rejsekoncernen.

Ticket

Dag Tveterås t.v. afløser Lennart Käll t.h.

Kun få dage efter kunne koncernen meddele, at den hidtidige storaktionær Fons HF (ejet af den tidligere Sterling-bagmand Palmi Haraldsson) har solgt sine 5,1 millioner aktier svarende til 29,3 % af aktiekapitalen til det norske investeringsselskab Braganza AS. Ejeren bag Braganza AS er Per G. Braathen, og selskabet har bl.a. Malmö Aviation og Braathens Aviation i porteføljen. Herudover er danske Vagn Sørensen, der er tidligere vicekoncernchef i SAS og CEO i Austrian, medlem af bestyrelsen hos Braganza.

I Sverige er Ticket Travel Group det største fritids- og forretningsrejsebureau og det næststørste fritidsrejsebureau i Norge. I Danmark er koncernen repræsenteret gennem online rejsebureauet ticket.dk.