Boeing 767-300ER fra Delta Air Lines under landing i Københavns Lufthavn. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Amerikansk flyselskab vender tilbage til CPH

Fremover bliver det igen muligt at rejse direkte mellem Københavns Lufthavn og JFK-lufthavnen i New York, der vil blive befløjet dagligt med et Boeing 767-300ER-fly.

Endnu en velkendt rute er atter at finde på afgangstavlerne i Københavns Lufthavn, når Delta Air Lines fredag genoptager driften mellem den danske hovedstad og JFK-lufthavnen i New York. Ruten har været lagt i dvale under COVID-19-pandemien.

Første flyvning finder sted fredag den 27. maj, og herefter vil ruten blive fløjet dagligt. Afgangen med det amerikanske flyselskab bliver den eneste forbindelse mellem København og John F. Kennedy International Airport, der er den største lufthavn i New York.

Ruten mellem New York og København er interessant for flyselskabet, da den som tidligere forventes at få en del trafik fra krydstogtgæster fra USA og Canada. Den danske hovedstad har nemlig mange såkaldte turn arounds, hvilket betyder at et krydstogt enten påbegynder eller slutter en sejlads i byen.

Får fire kabineklasser
Delta Air Lines oplyser, at ruten mellem København og New York vil blive betjent med et Boeing 767-300ER. Flyet er indrettet med fire kabineklasser og får plads til 216 passagerer ombord.

Sæderne vil fordele sig sådan, at der bliver 26 sæder på Delta One Business Class, i tillæg hertil vil der være 18 sæder på mellemklassen, som flyselskabet kalder Delta Premium Select, samt 21 sæder på Delta Comfort+. De resterende pladser vil være såkaldte Main Cabin-sæder, der er de samme som på Economy Class, men hvor billetten giver adgang til lidt flere fordele undervejs.

Hos Københavns Lufthavn glæder den kommercielle direktør Peter Krogsgaard sig over, at det amerikanske flyselskab igen flyver mellem New York og København.

”Vi er meget glade for, at Delta Air Lines igen flyver fra CPH. Rejselysten efter coronapandemien – og muligheden for at kunne komme af sted – er heldigvis vendt tilbage. New York er et af danskernes favoritrejsemål i USA, men byen er også USA’s finanscentrum og vigtig for mange forretningsfolk. Jeg er sikker på, at den nye rute vil gavne både turisme og erhvervsliv i begge lande.”

Flere flyvninger til Nordamerika
Ifølge Københavns Lufthavn er den nye Delta Air Lines-rute en vigtig tilføjelse til rutekortet, der allerede tæller flere forbindelser mellem lufthavnen og Nordamerika. Sidste efterår genetablerede SAS eksempelvis ruten mellem CPH og Boston, mens Air Canada den 4. maj i år genoptog flyvningerne til Toronto fra lufthavnen. Til juni vil SAS i øvrigt ligeledes tilbyde flyvninger mellem de to byer.

”Nye oversøiske ruter er vigtige for vores position som Skandinaviens førende trafikknudepunkt. Med ni direkte ruter tilbyder CPH de bedste forbindelser til Nordamerika fra Skandinavien. Det har desuden stor betydning, at et amerikansk flyselskab vælger at flyve direkte til CPH. Det vil uden tvivl bringe flere amerikanske turister til København og resten af Danmark – ligesom det vil gavne de mange amerikanske krydstogtgæster, der besøger København”, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavn.

Ved en tidligere lejlighed har Delta Air Lines’ europæiske salgsdirektør Paul Hassenstab udtalt til STANDBY.dk, at flyselskabet ser frem til igen at flyve mellem New York-JFK og CPH.

”Vi glæder os til at komme tilbage til Københavns Lufthavn efter to år med coronakrisen. Vi flyver til København fra New York, fordi her er den største efterspørgsel, både fra amerikanerne og fra danskerne.”

 

Relaterede artikler:

Air Canada er overrasket over konkurrence fra SAS

Delta tilbage til CPH med New York-rute

Delta vender ikke tilbage på CPH-rute i år