Airbus A321 fra JetBlue (Foto: Lukas Wunderlich | shutterstock.com)

Amerikansk lavprisflyselskab lander i Amsterdam

I slutningen af sommeren åbner amerikanske JetBlue en ny rute fra New York til Amsterdam, der dermed bliver selskabets tredje servicerede by i Europa med Airbus A321LR.

JetBlue flyver i øjeblikket til London, og om et par måneder åbner det amerikanske lavprisflyselskab også en ny rute til Paris.

Nu kan JetBlue så annoncere en ny rute til en tredje europæisk by, da selskabet i slutningen af sommeren åbner en forbindelse fra New York-JFK til Amsterdam Schiphol. Senere vil også følge en rute fra Boston til Amsterdam.

”Denne rute har længe haft brug for konkurrence. For længe har de amerikanske legacy-flyselskaber, bakket op af deres joint ventures med andre globale flyselskaber, der nyder godt af immunitet fra antitrustlovgivningen, låst kunderne med meget høje priser og middelmådig service,” siger Robin Hayes, administrerende direktør i JetBlue.

Kundecentreret oplevelse og lave priser
I sidste uge afgjorde en hollandsk domstol, at den hollandske regerings planer om at reducere kapaciteten i Amsterdam Schiphol ikke kan gennemføres. Helt konkret ville regeringen i første omgang sænke kapaciteten fra 500.000 til 460.000 årlige operationer i vintertrafikprogrammet 2023/24. Dette bliver altså ikke til noget, hvilket passer JetBlue godt.

”Vores formel med at kombinere en kundecentreret oplevelse og daglige lave priser er ikke noget, man finder i Europa. Vi er overbeviste om, at kunder, embedsmænd i Amsterdam-lufthavnen og den hollandske regering vil blive glade for JetBlue, når de på første hånd oplever den positive indvirkning, vi kan have, og vi ser frem til at arbejde sammen med hollandske embedsmænd for at sikre langsigtet succes i markedet,” siger Robin Hayes.

På ruterne til Europa benytter JetBlue de langtrækkende Airbus A321LR, som er indrettet med i alt 138 sæder. Forrest er der 24 eksklusive Mint-suiter, og bagved er der plads til 114 passagerer i den såkaldte Core-afdeling.

Succesfulde London-flyvninger
JetBlue har indtil videre haft stor succes med sine flyvninger til London fra den amerikanske østkyst. Første rute blev åbnet i august 2021 og gik mellem New York-JFK og London Heathrow, og senere åbnede selskabet også en rute fra Boston til Heathrow. Herudover blev der desuden åbnet ruter til London Gatwick fra både New York-JFK og Boston.

I november sidste år meddelte JetBlue så, at det ville åbne en rute fra New York-JFK til Paris Charles de Gaulle i juni 2023. Senere vil også følge en rute fra Boston til Paris.

Billetter til flyvningerne til JetBlues tredje europæiske by, Amsterdam, bliver sat til salg i de kommende uger, lyder det fra lavprisflyselskabet.

 

Relaterede artikler:

Populært amerikansk lavprisflyselskab til Paris

JetBlue udfordrer det transatlantiske marked

Amerikansk lavprisflyselskab med nye Europa-ruter