Analytiker: sælg dine Norwegian-aktier

Norwegian har længe haft fremgang, men går det som en norsk aktieanalytiker spår, så er festen slut. Analysevirksomheden Pareto indleder dækning af Norwegian-aktien med en salgs-anbefaling og venter et fald i aktiekursen på 35 procent.

Den norske analysevirksomhedPareto, der er specialiseret i en række finansielle tjenester,advarer kundene modNorwegian-aktien. Så kontant er vurderingen fraanalytiker Per Kristian Reppe fra Pareto, der netop har indledt en dækning af det norske lavprisflyselskab som aktieinvestering.

Det skriver den norske erhvervsportal E24.no og bringer uddrag fra analytikerens rapport.

“Med faldende økonomisk vækst i Norden tror vi, at Norwegians lønsomhed vil begynde at aftage, når selskabet forsøger at forsvare sin kabinefaktor med lavere billetpriser som resultat,“ hedder det i den nye analyse.

Ifølge oplysningerne fra E24 Børs er Pareto ellers den eneste analytiker, der har en salgsanbefaling på Norwegian. De øvrige analytikere har enten en direkte købs-anbefaling eller som minimum en hold-anbefaling.

Pareto anbefaler derimod sine kunder, at de sælger deres Norwegian-aktier fordi både SAS og Norwegian i 2012 ventes at befinde sig i et marked med betydelig overkapacitet i forhold til efterspørgslen.

“Vi forventer et ublanceret marked i Norden i de næste to år som følge af alt for meget kapacitet som er på vej ind i markedet, og potentialet for afkast er begrænset i lyset af en skarp konkurrence kombineret med lavere økonomisk vækst,“ skriver Pareto i sin analyse af Norwegian som aktie.

Foreløbig får analytiker ret

Nu går ikke alt som analytikere spår, men foreløbig har Paretos forudsigelse dog holdt stik i det konkrete tilfælde.

Onsdag den 21. december lukkede aktien for Norwegian Air Shuttle i en kurs på 62 norske kroner. Dagen efter kom så analytikerens salgsanbefaling og siden da er kursen faldet, så Norwegian-aktierne i går torsdag lukkede i kurs 55,25 norske kroner.

Dermed er aktiekursen alllerede faldet med næsten 11 % siden anbefalingen fra den norske analytiker, der altså har et kursmål på 40 norske kroner for aktien inden for de næste 12 måneder.

Ifølge Pareto er Norwegian i lighed med resten af luftfartsbranchen meget sårbar over for yderligere stigninger i olieprisen.

Kombineret med udsigten til overkapacitet kan analytikeren ikke se aktien som nogen attraktiv investering, hvor muligheden for afkast står mål med risikoen for kursfald.