Adm. direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Billund-direktør i bestyrelsen for DI Transport

På den ordinære generalforsamling i DI Transport, blev adm. direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn valgt som et af tre nye bestyrelsesmedlemmer i den magtfulde organisation.

DI Transport, der blandt andet arbejder for at skabe de bedste rammer for transport af personer og gods samt en infrastruktur i verdensklassse, har den 25. september afholdt ordinær generalforsamling.

På generalforsamlingen var der valg til tre nye bestyrelsesmedlemmer, og en af disse var administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn, der netop er hjemkommet fra den internationale ruteudviklingskonference i Adelaide med et trofæ i bagagen som verdens bedste lufthavn i sin kategori til udvikling af nye ruter.

Siden Jan Hessellund den 1. juni sidste år overtog chefstolen i Danmarks næststørste lufthavn, har han arbejdet ihærdigt på at få adgang til nogle af de tillidshverv, som forgængeren dygtigt samlede på, og den nye bestyrelsespost i DI Transport er en vigtig skalp til samlingen.

“Jeg er glad og taknemmelig for den tillid, som generalforsamlingen i DI Transport viser mig. Jeg vil kvittere ved at sætte mere fokus på luftfarten til og fra Danmark. Det er nemlig den måde, at Danmark kan vækste på og være endnu mere konkurrencedygtige globalt set, siger Jan Hessellund.

Hos Di Transport er der også glæde over, at Billund Lufthavn er kommet med ombord i bestyrelsen for DI Transport.

“Jan Hessellund kommer fra en vigtig lufthavn i Danmark og er en markant repræsentant for luftfarten og infrastrukturen i Danmark. Han er valgt for to år og bringer god faglighed og personlighed ind i bestyrelsen,” lyder det fra branchedirektør Michael Svane.

Bedre tilgængelighed til lufthavnen
Selvom Billund Lufthavn er en vigtig lufthavn i Danmark, er den i dag underforsynet med kollektive transportmuligheder, og det er også noget, som det nyvalgte bestyrelsesmedlem vil gøre noget for at ændre på.

“Fra Billund Lufthavns perspektiv drejer det sig om en forbedret national tilgængelighed som forudsætning for den internationale tilgængelighed. Kort sagt: Billund Lufthavn skal på det nationale jernbanenet, og det midtjyske motorvejsnetværk skal udvides til og omkring Billund,” fastslår Jan Hessellund.

Billund Lufthavn bidrager – ifølge egne tal – med 16 milliarder kroner i varig årlig BNP-effekt, og 9.200 personer arbejder i virksomheder, der direkte eller indirekte er involveret i lufthavnens drift.

Formand for DI Transport er administrerende direktør Anne Kathrine Steenbjerg fra Anoctrans A/S, og de to næstformænd er henholdsvis Peter Bjerregaard Jepsen, erhvevsdirektør i Danske Fragtmænd A/S og Jess Abildskou, administrerende direktør i Abildskou A/S.

 

Relaterede artikler:

Et år med rekorder, infrastruktur samt klima på dagsordenen

“Du får kun jobbet, hvis du er den bedste”

Klar til at føre Billund Lufthavn ind i fremtiden