Map data Google.

Billund Lufthavn er bedst forsynet med overnatningskapacitet

I forhold til antallet af passagerer er Billund Lufthavn den lufthavn i Danmark, der har den største overnatningskapacitet, og der er 60 nye værelser på vej.

I Billund Lufthavn behøver man principielt ikke at ligge søvnløs over, om der er tilstrækkelig hotelkapacitet til de af lufthavnens gæster, der har brug for en overnatning før eller efter en flyrejse. Kapaciteten på lufthavnshotellet Zleep Hotel Billund bliver snart øget med 60 nye værelser, ligesom byen generelt er velforsynet med overnatningssteder.

Der er nemlig samlet 607 værelser til rådighed på byens hoteller, hvilket vil sige Zleep Hotel, Hotel Legoland, Propellen, Svanen samt Refsborg Hotel Billund. Hertil kommer 850 feriehuse i Lalandia Billund, der dermed har plads til flere end 5.000 overnattende gæster. Samlet er sengekapaciteten stor nok til at dække samtlige 6.277 indbyggere i Billund kommune.

Med 60 nye værelser på Zleep Hotel Billund bliver en samlet kapacitet på 163 værelser i tilknytning til lufthavnen. De eksisterende værelser er netop blevet renoveret, således at det hele fremstår helt moderne for gæsterne.

”Ikke nok med at vi får 60 nye værelser og flere fællesområder, så har vi også løftet kvaliteten på de eksisterende værelser. Overnatter man hos os, bliver det som at bo på helt nye værelser. De har fået et flot design, hvor vi kan tilbyde gæsten en god nats søvn”, fortæller Trine Møller Larsen,, der er hotelchef på Zleep Hotel Billund.

I vinterhalvåret har lufthavnen hotelkapaciteten på Zleep Hotel og områdets andre hoteller for sig selv, mens lufthavnen i sommermånederne skal “konkurrere” med især Legoland om værelserne til overnattende gæster. Den store sæsonforskydning betyder også, at overnatningspriserne bliver relativt høje i højsæsonen.

Mindst kapacitet i CPH
Sammenligner man Billund med andre danske lufthavne, ligger lufthavnen ganske flot til med adgang til 607 værelser og 850 feriehuse i en radius af maksimalt fem kilometer fra lufthavnen. I Aalborg Lufthavn har man også et hotel i tilknytning til lufthavnen. Her er der 64 værelser på Aalborg Airport Hotel, mens man skal en tur på seks til syv kilometer fra lufthavnen i Nørresundby ind over Limfjordsbroen til Aalborg for at finde yderligere overnatningskapacitet.

I Københavns Lufthavn finder man blot ét lufthavnshotel, Hilton Copenhagen Airport, hvis bygninger er ejet af lufthavnen, mens hotellet drives af den amerikanske Hilton-kæde. Her er der samlet 378 værelser til rådighed. Tre andre hoteller markedsfører sig også som værende lufthavnshoteller, henholdsvis Park Inn by Radisson Københavns Lufthavn (295 værelser), Quality Airport Dan Hotel (228 værelser) samt Zleep Copenhagen Airport (94 værelser), der dog alle ligger flere kilometer væk fra lufthavnen. Samlet svarer det som udgangspunkt til 995 værelser, der skal betjene en lufthavn, der er 10 gange større end Billund Lufthavn. Kommer man lidt længere væk fra lufthavnen er udbuddet dog væsentligt større med hoteller som Bella Sky og Crowne Plaza, der begge tilbyder shuttlebus til lufthavnen.

Tager man udgangspunkt i de tre danske lufthavnshoteller, der ligger i direkte tilknytning til lufthavnene i henholdsvis København, Billund og Aalborg kan man vurdere værelseskapaciteten i forhold til hver 100.000 passagerer. Her ligger Billund Lufthavn i top med 5,62 værelser per 100.000 passagerer, og Aalborg Lufthavn følger lige efter med 4,27 per 100.000 årlige passagerer. I bunden ligger CPH, hvor der er 1,45 lufthavnsværelser til rådighed per 100.000 passagerer gennem lufthavnen.

Hotelprojekt udskudt
Københavns Lufthavn har siden 2013 puslet med planerne om at opføre endnu et lufthavnshotel, der var planlagt til at ligge ved siden af Hilton-hotellet. Men projektet skrider tilsyneladende ikke så hurtigt frem, som det oprindeligt var intentionen.

“Vores udvidelsesplan, Expanding CPH, handler om at udvide lufthavnen i takt med at behovene øges. Det er derfor, vi eksempelvis netop er gået i gang med at udvide vores centrale sikkerhedskontrol, så der bliver mere plads og øget kapacitet. Idéen om at øge hotelkapaciteten i lufthavnen er fortsat en del af vores udbygnings-strategi, men vores nuværende prioriteringer  handler især om udvide og forbedre de aeronautiske forhold i lufthavnen,” forklarer pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Lufthavnshotel udvides

Lufthavnshotel i Aalborg åbner dørene

CPH lægger hotelplaner på hylden

Planer om nyt lufthavnshotel i København

Hotelekspert vildleder om hotelpriser