Billund får flere Wizz Air-ruter

Wizz Air åbner to nye ruter fra Billund Lufthavn, hvilket bringer det østeuropæiske selskab op på at have fem ruter fra Danmarks næststørste lufthavn.

Godt et år efter at det østeuropæiske lavprisflyselskab Wizz Air åbnede sin første rute fra Billund Lufthavn gør Wizz Air klar til at åbne to nye ruter fra Danmarks næststørste lufthavn. De to nye ruter vil bringe Wizz Air op på at have i alt fem Billund-ruter.

De to nye ruter kommer til at gå til Tuzla i Bosnien og Bukarest i Rumænien. Tuzla-ruten starter den 31. oktober og får to ugentlige flyvninger på mandage og fredage. Den 16. december åbner ruten til Rumæniens hovedstad med to ugentlige flyvninger på mandage og fredage.

Hjem til familien
Netop Tuzla og Bukarest stod på den liste med ønskedestinationer, som Billund Lufthavn gav Wizz Air forud for selskabets entré i lufthavnen. På listen stod også de tre polske byer Warszawa, Krakow og Katowice, som Wizz Air endnu ikke har forbundet med Billund. Til gengæld har Wizz Air i dag ruter fra Billund til Gdansk i Polen, Vilnius i Litauen og Cluj-Napoca i Rumænien.

Selskabet startede op i juni 2015 med ruten til Gdansk. Ruten til Vilnius blev startet op i september samme år, da Air Lituanica, der ellers havde fløjet på ruten, gik konkurs. Og i juni i år åbnede selskabet ruten til den rumænske by Cluj-Napoca. Det er den eneste danske rute til lufthavnen, som er populær når rumænere, der arbejder i andre EU-lande, skal hjem til familien.

Indtog i CPH
Foruden ruterne til og fra Billund Lufthavn så har Wizz Air også gjort sit indtog i Københavns Lufthavn. I marts i år åbnede selskabet således en rute fra CPH til Skopje i Makedonien og den 13. juni begyndte Wizz Air at flyve mellem Københavns Lufthavn og Bulgariens hovedstad Sofia. En destination som ingen andre selskaber flyver til fra København. Det betyder at Wizz Air får en betydelig opstartsrabat i rutens første fem leveår.

Relaterede artikler:

Wizz Air-rute nummer to fra CPH
Wizz Air kommer til CPH
Wizz Air er kommet godt fra start i Billund
Wizz Air åbner rute fra Billund