Wizz Air Airbus A320 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Wizz Air med 92 procent belægning i marts

Wizz Air har som det første lavprisflyselskab offentliggjort trafiktal for marts. Der er registreret en passagertilbagegang på 35,6 procent, men belægningen er kunstigt høj.

Wizz Air er Europas tredjestørste lavprisflyselskab, og coronakrisen har også sat sine tydelige spor i passagertallene for marts måned.

Således var der ifølge trafiktallene 1.754.032 passagerer ombord på selskabets fly i marts, hvilket var 35,6 færre end i samme måned året før svarende til op imod en million passagerer.

Det er dog et tal, der skal tages med et gran salt. Wizz Air skriver, at der er tale om “bookede passagerer”, hvilket indikerer, at der kan have været en betydelig no-show rate. De billigste billetter hos lavprisflyselskaberne er ikke refunderbare, og derfor har mange rejsende angiveligt valgt at smide billetten væk og undladt at rejse som følge af COVID-19-restriktionerne.

Derfor er selskabets belægning på 92 procent heller ikke udtryk for, hvor fyldte flyene har været. Tallet opstår nemlig som antallet af solgte sædekilometer i forhold til udbudte antal sædekilometer. Solgt sædekilometer er nødvendig ikke udtryk for, om passagerne reelt har været ombord i flyene.

Ruteflyvning og særflyvninger
Wizz Air er et af de flyselskaber, der stadig flyver til Danmark. Hver onsdag og søndag ankommer fly fra både Bukarest og Iasi til Billund Lufthavn, så det ungarske lavprisflyselskab fortsætter tilsyneladende med at flyve, så længe det er tilladt af myndighederne i både afgangs- og ankomstland.

Selskabet oplyser, at der i hele marts er gennemført mange hjemhentningsflyvninger fra eksempelvis Tyskland til Ukraine, fra Malta og Kroatien til Nordmakedonien samt fra Nordamerika til Ungarn i samarbejde med regeringer og organisationer.

Herudover flyves der også fragtflyvninger fra Kina til Ungarn med værnemidler og COVID-19-testudstyr på vegne af den ungarske regering.

Det bratte passagerfald i marts betyder, at passagertallet i de seneste 12 måneder “kun” er steget med 15,8 procent til i alt 40.038.382 rejsende.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air henter USA-passagerer hjem i A321-fly

Flere ville hjem end ud fra Billund Lufthavn

Norwegian fløjet agterud af Wizz Air