Wizz Air A320-fly.

Billund Lufthavn får rute til Warszawa

Wizz Air åbner selskabets sjette rute fra Billund Lufthavn, og det bliver med den polske hovedstad Warszawa som ny destination.

Hos Billund Lufthavn har man i mange år arbejdet hårdt for at etablere en rute til den polske hovedstad Warszawa, og nu er det endelig lykkedes. Den 27. marts næste år vil det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air flyve to gange om ugen til Warszawa på mandage og fredage.

Med ruten kommer Wizz Air op på seks destinationer fra Billund Lufthavn, og baseret på de hidtidige trafiktal vil det svare til 180.000 årlige passagerer.

Hos Billund Lufthavn lægger man ikke skjul på, at Warszawa er en destination, der har været jagtet længe.

“Jeg har været ansat i Billund Lufthavn i min nuværende funktion siden 2007, og mit første møde med Wizz Air og andre selskaber om en Warszawa-rute gennemførte jeg i marts 2007, så det har vi brugt mere en ni år på. Det er en fantastisk glæde og en lettelse, at vi nu endelig kan tilbyde en rute fra Billund til Warszawa,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Lavthængende frugt
Selvom det har taget mange år at tiltrække et flyselskab, der vil flyve til den polske hovedstad, er der et klart potentiale. Marketingchefen vil gå så langt, at han vil kalde det en lavthængende frugt, der nu er plukket. Et stort flot rødt æble.

“Det er udelukkende på grund af markedspotentialet, at Wizz Air nu starter op. Samtidig har vi været heldige, at Wizz Air netop har fået ledig kapacitet fra basen i Warszawa-Chopin lufthavnen, og Billund Lufthavn stod åbenbart øverst på listen,” forklarer Jesper Klausholm.

Billund Lufthavn har allerede bevist, at det vestdanske marked har taget godt imod Wizz Airs ruter til Gdansk, Vilnius og Cluj-Napoca samt de kommende ruter til Bukarest og Tuzla, der åbnes senere på året. På flere af ruterne er der nemlig trafik begge veje.

“Ruten til Warszawa ligger helt oplagt til en forlænget weekend. Det er danske rejsende, der gerne vil opleve Polen, samt polske turister, der vil besøge Legoland eller Vestdanmark i øvrigt,” konkluderer Billund Lufthavns marketingchef.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air på vej mod 150.000 passagerer i Billund

Billund får flere Wizz Air-ruter

Wizz Air overtager Vilnius-rute til Billund

Billund får rute til Transsylvanien

Billund gik glip af Warszawa-rute