Bagageområdet i Københavns Lufthavn (Arkivfoto)

Billund vinder og CPH mister chartertrafik

Mens antallet af charterpassagerer i Københavns Lufthavn i årets første otte måneder er faldet med knap fire procent, så er billedet lige omvendt i Billund.

Danskerne og sydsvenskernes lyst til at flyve på charterferie fra Københavns Lufthavn er ikke lige så stor i år som sidste år. Således må lufthavnen notere sig en tilbagegang i antallet af charterpassagerer i årets første otte måneder på 3,9 procent til 1.083.268 passagerer sammenlignet med sidste år.

Men tilbagegangen i København er ikke udtryk for, at danskerne generelt vender ryggen til charterrejserne. Trafikstatistikken for Billund Lufthavn viser nemlig, at Jyllands største lufthavn kunne byde velkommen til 4,2 procent flere charterpassagerer i årets første otte måneder.

Lige omvendt i vest
Zoomer man ind på de tre store sommermåneder, juni, juli og august, så viser statistikkerne en tilbagegang på 2,75 procent i Københavns Lufthavn. Knap 17.000 færre charterpassagerer gik gennem terminalerne i København i sommermånederne i år sammenlignet med sidste år.

Også i denne periode er udviklingen lige omvendt i Vestdanmarks største lufthavn. Knap 10.000 flere passagerer, svarende til en fremgang på 2,5 procent, fløj i år på charterrejser fra Billund i juni, juli og august sammenlignet med samme periode sidste år.

Branchekilder peger over for CHECK-IN.dk på, at forklaringen på forskellen muligvis skal findes i at udbuddet af ruteflyvninger er langt større i København end i Billund. Og at store lavprisselskaber som Norwegian og easyJet tilsammen står for 20 procent af den samlede trafik i København. Dermed er der et stort udbud af alternativer til charterrejser ud af København.