Boeing 777 i brand i Shanghai

En Boeing 777 fra Ethiopian Airlines fik omfattende skader ved en brand under opholdet i Pudong International Airport i Shanghai. I 2013 var en Dreamliner udsat for en lignende hændelse.

Det afrikanske Star Alliance-selskab Ethiopian Airlines har igen været involveret i en hændelse, hvor et af flyene er brudt i brand i forbindelse med turnaround i en lufthavn.

Onsdag opstod der brand i en Boeing 777-200F (registrering ET-ARH) under opholdet i Pudang International Airport i Shanghai. Det skriver kinesiske medier. 

Ifølge The Aviation Herald var flyet ankommet fra Bruxelles kl. 11.53 lokal tid som rutenummer ET3738. Efter at have været parkeret på en standplads i fire timer blev der observeret røgudvikling fra den bageste del af flyet, og lufthavnens brand- og redningsmandskab rykkede ud for at bekæmpe ilden.

Efter en times tid lykkedes det at slukke ilden i det store fragtfly, der angiveligt har fået omfattende skader ved hændelsen. Der skete ingen personskade ved branden.

Ethiopian Airlines har bekræftet hændelsen og forklarer samtidig, at flyet skulle have returneret til Addis Ababa, hvorfra det skulle videre til Sao Paulo i Brasilien og derefter til San Diego i Californien.

Flybrand i London
Det er forholdvis sjældent, at der udbryder brand i fly, mens de er parkeret i lufthavnene. Det er ikke desto mindre det andet tilfælde for Ethiopian Airlines i løbet af syv år. 

Den 12. juli 2013 udbrød der brand i en Boeing 787-8 Dreamliner (registrering ET-AOP, red.), mens flyet var parkeret i London Heathrow Airport. Her var flyet ankommet fra Addis Ababa kl. 06.30 om morgenen og skulle returnere kl. 21.10 samme aften. 

Ved 16.30-tiden blev der observeret røgudvikling fra flyet, mens det stod parkeret på standplads 592 tæt på taxivej E, hvorefter branden blev slukket, mens lufthavnen måtte lukkes ned  for trafik i halvanden time. Ifølge rapporten fra den britiske havarikommission var det tilsyneladende et lithium-batteri, der var årsag til branden.

Dreamliner-flyet fik omfattende skader, og det var først tilbage i drift igen den 23. december samme år.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-fly fanget i brand i Alicante-lufthavn

Lufthansa-fly skadet ved brand

Brand i Dreamliner-fly lukker London-lufthavn