Boeing sender dette testfly, en 777-200, på vingerne til efteråret i forbindelse med ecoDemonstrator-programmet. Foto: Boeing

Boeing sender 777-testfly på vingerne

Til efteråret går en Boeing 777-200 på vingerne som led i Boeings løbende ecoDemonstrator-program, der har til formål at teste nye teknologier.

Siden 2012 har Boeing kørt sit ecoDemonstrator-program, og nu er den amerikanske flyproducent klar til at sende det sjette fly på vingerne siden begyndelsen.

Formålet er at teste nye teknologier, som måske en dag vil kunne forbedre arbejdsbetingelserne for piloter og kabinebesætning, ligesom nye løsninger for passagererne også testes. Øget sikkerhed og bæredygtighed og en forbedring af flyveoplevelsen er det centrale i ecoDemonstrator-programmet.

Til efteråret sender Boeing en modificeret Boeing 777-200 i luften, og om bord på flyet vil være installeret 50 forskellige projekter. Boeing vil blandt andet teste nye, smarte toiletter og bedre udkigsvinduer for passagererne. Herudover vil der være tests af bedre deling af digital information mellem flyet, flyvekontrollen og det pågældende flyselskab driftscenter for at ruteoptimere omkring effektivitet og sikkerhed.

Mere sikker og behagelig flyvning
Andre interessante projekter handler om tests af nye kameraer, der skal give passagererne bedre billeder af omgivelserne uden for flyet, ligesom der vil være tests af nye måder at kontrollere og justere kabinens temperatur og fugtighed.

“777’eren er den seneste tilføjelse til vores ecoDemonstrator-program, hvor vi ser på, hvordan besætningen og passagererne kan få en bedre oplevelse, og hvordan teknologier kan gøre flyvning sikrere, mere effektivt og mere behageligt,” siger Mike Sinnett, direktør for produktstrategi og fremtidens flyudvikling hos Boeing Commercial Airplanes.

Siden ecoDemonstrator-programmets begyndelse for syv år siden har Boeing sendt en 737-800, en 787-8 Dreamliner, en 757, en 777F og en Embraer 170 på vingerne med forskellige projekter om bord. I alt er der bliver testet over 110 projekter, og mere end en tredjedel af teknologierne er blevet implementeret hos Boeing eller hos flyproducentens partnere.

Blandt de teknologier, der er blevet til virkelighed, er iPads til piloterne, der med realtids information kan gøre dem i stand til at reducere brændstofforbruget. Herudover bliver der på de nye Boeing 777X installeret et kamerasystem, der skal hjælpe piloterne med at undgå forhindringer på jorden.

Testfly kommer til Tyskland
Boeing samarbejder med en række partnere i ecoDemonstrator-programmet for at teste teknologierne i fællesskab og derved dele læring. Den amerikanske flyproducent har over 10 partnere i år.

Boeing 777-flyet vil gennemføre testflyvninger til efteråret, og det kommer til Frankfurt Lufthavn på et endnu ukendt tidspunkt i processen. På tysk grund vil testflyet blive vist frem for embedsmænd, repræsentanter fra luftfartsindustrien og studerende, der kan lade sig inspirere af fremtidens teknologi. Et flertal af 777-testflyvningerne bliver udført med bæredygtigt brændstof for at reducere CO2-udledningen.

Boeing bekræfter ifølge FlightGlobal, at det Boeing 777-200-fly, der skal fungere som testfly, har registrering N772ET. Flyet er 18 år gammelt og har fløjet for Air China indtil december sidste år, hvor Boeing overtog det. Flyet er allerde blevet malet i ecoDemonstrator-programmets hvide, blå og grønne farver.

 

Relaterede artikler:

Tester motor til Falcon-jet på Boeing 747

Boeing arbejder med hypersonisk flykoncept

Verdens første Boeing 777 på museum

Kæmpe Boeing 777-motor testes på jumbojet

Flyspottere blæst omkuld af Boeing 777-fly