Braathens ATR72-600 (Foto: Pilot | Creative Commons 4.0)

BRA lancerer endnu en international rute

Det svenske flyselskab BRA udvider nu porteføljen med endnu en international rute på trods af, at selskabets rute mellem Aarhus og Gøteborg har fået en sløv start.

Braathens Regional Airlines, der opererer under navnet BRA, har netop offentliggjort, at selskabet i fremtiden vil flyve mellem den centralt beliggende Stockholm-lufthavn Bromma Airport og Helsinki Lufthavn, der ligger nær byen Vantaa godt 17 kilometer nord for Finlands hovedstad. 

Flyselskabet skriver i en pressemeddelelse, at ruten vil blive betjent alle ugens dage på nær lørdag. BRA fortæller desuden, at ruten skal flyves med en af selskabets ATR 72-600 turbopropfly.

Der findes allerede flere ruter mellem Sverige og Finland, da en del af BRAs konkurrenter også flyver passagerer til Helsinki Lufthavn. Både SAS, Finnair og Norwegian har ruter mellem Stockholm-Arlanda og Helsinki Lufthavn. 

Lav belægning i den første måned
BRA genoptog tidligere i år driften efter en 13 måneder lang rekonstruktion af selskabet. Rekonstruktionen betød, at alle udover 20 af flyselskabets medarbejdere blev fyret, og flyene blev parkeret i Norwich City Airport i England. 

Flyselskabet har indtil videre haft 16 indenrigsruter samt en international rute, der går mellem Aarhus Airport og Gøteborg seks gange ugentligt. Den første måned har ruten mellem Aarhus og Gøteborg dog haft en belægning på blot 15 procent. 

BRA startede driften på ruten 27. september. Fra den dato og indtil udgangen af oktober har flyselskabet haft 317 passagerer med fra Aarhus mod Gøteborg samt 327 den modsatte vej. Det svarer til 11 passagerer per afgang

Ønsker at udvide internationalt
Den kommercielle chef for BRA, Martin Erkenborn, siger, at det er øget efterspørgsel fra kunderne, der har fået flyselskabet til at træffe beslutning om at åbne en rute mellem Stockholm-Bromma og Helsinki Lufthavn.

“Takket være øget efterspørgsel var beslutningen om at tilbyde kunderne en direkte rute mellem Helsinki og Stockholm-Bromma meget naturlig. Investeringen er helt i tråd med BRAs langsigtede strategi om ekspansion – også uden for Sveriges grænser.”

Martin Erkenborn tilføjer desuden, at samtidig med flyselskabet åbner den nye rute, så får passagerer fra alle BRAs destinationer i Sverige mulighed for at tjekke ind direkte til Finland. Ifølge flyselskabets kommercielle chef vil det gøre, at transfertiden bliver omkring 20 minutter. 

 

Relaterede artikler: 

Ny rute fra Aarhus: 11 passagerer per afgang

BRA jubler over sommeren

Pensionskasse køber sig ind i svensk flyselskab