Passagerer går ombord i ATR 72-600 fra BRA. (Foto: BRA | Instagram)

BRA vender tilbage efter 20 ugers feriepause

Svenske BRA vender tilbage til Aarhus Airport efter en meget lang sommerferie. Til gengæld er Stockholm-ruten blevet forbedret fra en onestop-rute til en direkte forbindelse.

Fra den 7. november bliver det atter muligt at flyve direkte fra Aarhus Airport til Stockholm. Det sker når Braathens Regional Airlines (BRA) vender tilbage til den østjyske lufthavn efter en sommerpause, der har været noget længere end sædvanligt.

Det svenske flyselskab fløj sidste gang den 22. juni i år fra Aarhus via Gøteborg til Stockholm-Bromma. Ruten var da blevet barberet ned til tre ugentlige afgange med en 72-sæders ATR 72-600 efter oprindeligt at være startet op med seks frekvenser om ugen.

Hidtil har det været planen, at onestop-ruten skulle genoptages den 19. september med tre ugentlige afgange, men nu bliver der i stedet tale om fem ugentlige afgange på direkte flyvninger fra Aarhus til Stockholm-Bromma.

”Stockholm er en af de destinationer, der altid har trukket stor efterspørgsel. Der er et aktivt forretningsmiljø med stærke relationer mellem danske og svenske virksomheder, ligesom begge byer er attraktive miniferiedestinationer. Der er et hul i markedet, og det er godt set af BRA at sætte ruten på vingerne nu, hvor der er kommet gang i forretningsmøderne igen, og turismen er oppe i gear,” siger Brian Worm, administrerende direktør i Aarhus Airport.

BRA: Stigende efterspørgsel
Danske Sun-Air fløj i mange år mellem Aarhus og Stockholm-Bromma, men allerede inden coronapandemien overvejede selskabet at lukke ruten ned, da SAS havde planer om at flyve dobbelt dagligt fra Aarhus til Stockholm-Arlanda fra den 29. marts 2020, og dengang vurderede det danske flyselskab, at der ikke var trafikgrundlag for begge operatører.

Nu bliver det i stedet BRA, der kommer til at overtage den direkte forbindelse fra Aarhus Airport til den bynære svenske hovedstadslufthavn.

”Vi er utroligt glade for, at vi nu gør det muligt at flyve mellem Sveriges hovedstad og Danmarks næststørste by. Takket være en stigende efterspørgsel fra vores kunder, faldt beslutningen om at lancere en direkte rute mellem Aarhus Airport og Stockholm Bromma helt naturligt. Den nye rute er helt i tråd med BRA’s langsigtede strategi om at ekspandere uden for Sveriges grænser,” siger Martin Erkenborn, som er kommerciel chef i BRA.

Der flyves mandage til torsdage fra Aarhus Airport kl. 10.50 og fredage kl. 11.40.

 

Relaterede artikler:

Atter international SAS-rute fra Aarhus

Ny rute fra Aarhus: 11 passagerer per afgang

Sun-Air overvejer fremtid for Bromma-rute