British Airways-strejken kostede ca. 630 mio. kr.

Omfanget af strejken hos de kabineansatte hos British Airways blev ikke så voldsom som frygtet. Men alligevel kostede de to strejkeperioder foreløbigt omkring 75 mio. £ svarende til 630 mio. danske kroner.

De to varslede strejkeperioder blandt de kabineansatte hos British Airways er nu overstået. Samlet harde to strejkeperioderi marts måned varet 7 dage – senest fra 27. – 30 marts.

Det har ikke været uden omkostninger for British Airways. Den britiske luftfartsanalytiker Andrew Light fra Citigroup vurderer, at de to strejkeperioder samlet har kostet British Airways op imod 75 mio. £ – eller omkring 630 mio. danske kroner.

Men alligevel er British Airways-koncernchef Willie Walsh tilfreds med forløbet. Han oplyser, at mere end 80 % af de kunder, der havde booket en rejse i den seneste strejkeperiode, blevet transporteret i henhold til planerne.

“Vi har oplevet en fantastisk opbakning blandt de ansatte i selskabet. Jeg vil især takke vores faste kabinebesætning – mere end 60 % ignorerede opfordringen til at strejke og mødte op for at betjene vore kunder i samarbejde med en række frivillige,“udtaler koncernchef Willie Walsh i en erklæring fra selskabet.

Menstriden med fagforeningen Unite har endnu ikke fundetsin løsning. Derfor frygtes, at der vil komme flere strejker i løbet af april måned, hvis parterne ikke forinden når frem til et fælles resultat af mulige nye drøftelser.

Den europæiske transportindustri kan se frem til flere mulige strejker i den kommende tid. Lufthansa´s piloter har varslet en 4-dages strejke fra 13. april, hvis der ikke bliver indgået en aftale mellem selskabet og Vereinigung Cockpit, hvor piloterne er organiseret.

Også på landjorden er der problemer. Ansattehos britiske og franske jernbaneselskaber har indledt strejkeaktioner fra den 6. april.