Boeing 787-9 Dreamliner-fly fra British Airways. (Foto: British Airways | PR)

British Airways atter til Bangkok og Kuala Lumpur

Til efteråret vender Bangkok og Kuala Lumpur tilbage på rutekortet hos British Airways, og de to asiatiske destinationer vil blive tilbudt fra hver sin London-lufthavn.

British Airways er atter klar til at flyve fra den britiske hovedstad til to populære destinationer i det sydøstlige Asien.

Således oplyser flyselskabet, at det åbner ruter til henholdsvis Bangkok og Kuala Lumpur. Ruten til Bangkok åbner 28. oktober 2024, mens der er første flyvning på forbindelsen til Kuala Lumpur 20. november 2024.

Der flyves fra London Gatwick til Bangkok tre gange om ugen med Boeing 777-200ER, mens der vil være én daglig flyvning med Boeing 787-9 Dreamliner fra London Heathrow til Kuala Lumpur.

Skruer ned for Bangkok-betjeningen
Ifølge det britiske medie The Independent bliver den kommende betjening af Bangkok noget mindre, end hvad British Airways praktiserede før coronapandemien. Tidligere fløj selskabet nemlig dagligt og fra den større Heathrow-lufthavn. Herudover er first class blevet droppet på ruten.

På Bangkok-ruten får British Airways konkurrence fra Thai Airways, som flyver to gange dagligt fra Heathrow, mens Eva Air har én daglig afgang på samme rute.

Til gengæld vil British Airways fortsætte, hvor det slap før pandemien, til Kuala Lumpur: med daglige flyvninger fra Heathrow med et fireklasses Dreamliner-fly.

Bangkok har i flere årtier været en vigtig destination for British Airways fra London Heathrow, og der blev endda lanceret en direkte rute fra Manchester til den thailandske hovedstad. Den blev dog hurtigt droppet, da den ikke var rentabel.

Mulig konkurrence fra AirAsia
British Airways kæmpede allerede før pandemien med at tjene penge på ruten mellem London Heathrow og Bangkok. Selskabet har da også valgt at genoptage ruten fra den mindre – og billigere – Gatwick-lufthavn, hvilket vil gøre det muligt at tilbyde mere konkurrencedygtige priser.

At British Airways har valgt at genintroducere ruterne til Bangkok og Kuala Lumpur kan givetvis hænge sammen med, at AirAsia pønser på en kommende offensiv i blandt andet Europa ved at etablere verdens første lavpris-netværksflyselskab.

Således har den malaysiske luftfartskoncern for nyligt luftet planer om at åbne en rute til blandt andet London, men det vides endnu ikke, om ruten vil udgå fra Kuala Lumpur, Bangkok, Manila eller Jakarta – eller fra flere af dem.

 

Relaterede artikler:

British Airways vender tilbage til Stansted

British Airways fjerner 19 langdistanceruter

British Airways vender tilbage til Abu Dhabi