British Airways - Boeing 777-200.

British Airways styrker sit afrikanske rutenetværk

Fremover vil passagererne hos British Airways have adgang til et større rutenetværk i Afrika, da flyselskabet har lavet en codeshare-aftale med SkyTeam-medlemmet Kenya Airways.

British Airways styrker sit rutenetværk i Afrika, og det gøres i samarbejde med Kenya Airways.

Således har British Airways og Kenya Airways indgået et nyt codeshare-partnerskab, der betyder at kunderne hos de to flyselskaber får adgang til en lang række destinationer i Afrika og i Europa.

Passagerer, der rejser til Nairobi med British Airways, vil få mulighed for at flyve videre til 20 destinationer på tværs af Øst- og Centralafrika. Kenya Airways flyver til destinationer som Douala, Zanzibar, Lusaka, Mombasa, Addis Ababa og Entebbe, ligesom der også er flyvninger til populære feriedestinationer som Mauritius og Seychellerne.

Passagerer, der flyver til London med Kenya Airways, vil til gengæld få adgang til 26 destinationer på tværs af Storbritannien og Europa. Der er blandt andet afgange med British Airways til Glasgow, Madrid, Milano, Amsterdam og Frankfurt.

Aftale skal hjælpe genoprettelse af flyrejser
British Airways har i øjeblikket fire ugentlige flyvninger fra London Heathrow til Nairobi. Ruten betjenes med en Boeing 777-200ER, der er indrettet med fire kabineklasser – fra First til World Traveller (economy).

”Efter 20 vanskelige måneder med globale rejserestriktioner er det fantastisk at se rejser mellem Storbritannien og Afrika genoptages. Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder adgang til endnu flere destinationer i hele regionen takket være vores nye codeshare-aftale med Kenya Airways,” siger Christopher Fordyce, alliancechef i British Airways.

Hos Kenya Airways er der også glæde at spore over det nye codeshare-samarbejde med British Airways.

”Aftalen vil øge valgmulighederne for tusindvis af passagerer og vil give mulighed for nem forbindelse til et betydeligt antal nye destinationer – især i hele Afrika og Europa. Ved at udnytte vores komplementære styrker vil denne aftale også hjælpe med at genoprette internationale rejser og imødekomme den stigende efterspørgsel,” siger Julius Thairu, kommerciel direktør i Kenya Airways.

Kenya Airways benytter Boeing 787-8 Dreamliner på selskabets rute fra Nairobi til London Heathrow.

Partnerskaber på tværs af alliancer
Der er i øjeblikket en tendens til, at flyselskaber danner partnerskaber på tværs af luftfartsalliancer.

British Airways og Kenya Airways er medlem af henholdsvis oneworld og SkyTeam, og dermed har de to selskaber dannet partnerskab på tværs af to konkurrerende alliancer. Kenya Airways har traditionelt set været partner med KLM, der også er medlem af SkyTeam, men det afrikanske selskab kigger altså nu også andre veje.

Flyselskaberne føler sig således ikke låst af kun at danne partnerskaber med selskaber fra egen alliance. Codeshare-partnerskaberne ser til gengæld ud til at dannes ud fra, hvad der forretningsmæssigt giver mest mening for flyselskaberne.

Et andet eksempel på et partnerskab mellem flyselskaber fra to alliancer blev annonceret i september i år. Her meddelte Finnair, at det fra 29. september ville indlede et codeshare-samarbejde med Turkish Airlines. De to selskaber er medlem af henholdsvis oneworld og Star Alliance.

 

Relaterede artikler:

British Airways klar til at ændre Gatwick-beslutning

British Airways overvejer ny operationel platform

British Airways flytter Kina-kapacitet til USA og Sydafrika