En Airbus A319-100 fra Brussels Airlines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Brussels Airlines genåbner tre skandinaviske ruter

I det kommende sommertrafikprogram genåbner Brussels Airlines ruter til tre skandinaviske lufthavne. I forvejen opererer det belgiske flyselskab til Københavns Lufthavn.

Brussels Airlines vender gradvist tilbage til Skandinavien i sommertrafikprogrammet for 2021.

Efterspørgslen på flyrejser ventes at stige frem mod sommermånederne, vurderer det belgiske flyselskab, der således har planlagt at genåbne flere ruter til skandinaviske lufthavne. I april vender ruterne fra Bruxelles til Oslo og Stockholm tilbage, og i juni genåbnes forbindelsen fra den belgiske hovedstad til Gøteborg.

I øjeblikket opererer Brussels Airlines til Københavns Lufthavn med tre ugentlige rotationer med en Airbus A319-100. Det belgiske Lufthansa-datterselskab oplyser ikke, hvor mange afgange og hvilken flytype der vil blive anvendt på de tre andre skandinaviske ruter.

Billund ikke en del af rutetilbuddet
Frem til coronakrisen fløj Brussels Airlines også til Billund Lufthavn, men fra midten af marts 2020 indstillede flyselskabet ruten midlertidigt. Aftalen med irske CityJet, der opererede fem Bombardier CRJ900 for Brussels Airlines, blev afsluttet, og den danske rute blev indstillet.

Brussels Airlines meldte senere ud, at ruten til Billund ville vende tilbage i sommeren 2021, men den er altså ikke med i planerne i denne omgang.

I mellemtiden har det danske flyselskab SUN-AIR annonceret, at det agter at åbne en rute fra Billund til Bruxelles. Planen var at indlede to daglige rotationer mellem de to byer fra september sidste år med Dornier 328JET. I oktober meldte SUN-AIR imidlertid ud, at der formentlig ikke bliver ruteflyvninger før tidligst august i år. Og der vil dermed ikke være fly på Billund-Bruxelles-ruten i en rum tid.

Udelukker ikke flere ruter
Når Brussels Airlines når op på i alt fire skandinaviske ruter i løbet af det kommende sommertrafikprogram, vil de blive en del af et større ruteudbud fra det belgiske selskab. Der vil således blive tilbudt 18 interkontinentale ruter til Afrika og Nordamerika og 60 korte- og mellemlange ruter med fokus på Grækenland, Portugal og Spanien.

I øjeblikket flyver Brussels Airlines til næsten alle sine afrikanske destinationer, mens der er et kraftigt reduceret trafikprogram i Europa og slet ingen flyvninger til Nordamerika. Men i alt 27 europæiske ruter vender tilbage i april – herunder ruterne til Oslo og Stockholm.

Yderligere 10 ruter er tilbage på rutekortet i maj, mens der øges eller genåbnes på i alt otte europæiske ruter – herunder til Gøteborg – i løbet af juni.

”Den videre udvikling af netværket er stadig meget afhængig af pandemiens fremskridt og de medfølgende rejserestriktioner. Netværket kan stadig udvikle sig med nye destinationer, hvis der opstår muligheder i markedet,” lyder det fra Brussels Airlines.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines skal flyve langruter fra Frankfurt

Billund Lufthavn mister to hubruter

Billund-rute til Bruxelles overtages af SUN-AIR